MALZEMELER
4 adet alabalık
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet limon
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı krema
1 yumurtanın beyazı
1 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı bal
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Alabalıkları ayıklayıp, yıkayın. Kuruladıktan sonra 2 çorba kaşığı sıvı yağda kızartın.
Maydanozu yıkayıp saplarını ayırdıktan sonra blendıra koyun. 1/2 limonun suyunu ekleyip karıştırın.
3 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştırmaya devam edin. Krema, yumurta beyazı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Fırının ızgarasını ısıtın. Balı susamla karıştırın. Alabalığı ballı susamlı karışıma buladıktan sonra, fırın ızgarasında susam taneleri altın sarısı oluncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kasığı susam
1 kase küp seklinde doğranmıs sucuk
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarının her birine birer yemek kaşığı doğranmış sucuk koyun. Sigara böreği seklinde yuvarlayın. Her iki ucunu bonbon şekeri kağıdı gibi bükerek kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede ısıtılmıs fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg İri Cins Kuru Kayısı
1/2 Su Bardağı Tozşeker
20 gr Susam
200 gr Ceviz İçi
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları iyice yıkayın. Bir tencereye alıp içerisine şeker, su ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın.
Soğuyan kayısıların içlerini açıp yarım ceviz içi doldurun. Küçük bir tepsiye dizin. Kayısıları kaynatırken hafif ağdalaşmış olan şurubu üzerinde gezdirin.
Hazırladığınız tatlıyı servis tabağına alın. Üzerine susam serperek servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr margarin
1 çay bardağı susam
2 çay bardağı pudra şekeri
6 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurduktan sonra elinizle yuvarlayarak susama bulayın ve 150 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr. tavuk kıyması
12 adet küçük patlıcan
2 adet taze soğan
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Tavaya tavuk kıyması, kıyılmış taze soğan, soya sosu, sıvıyağ, karabiber ve tuz ilave edip, kavurun.
Patlıcanın sap kısımlarını kesip yıkayın. Her birine 4 tane uzun yarıklar açın. Tavuklu harcı kestiğiniz kısma doldurup susama bulayın. Patlıcanı bol yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üstünde fazla yağını aldırıp sosla birlikte servis yapın.
SOSUN TARİFİSos için, küçük bir tencereye 1 çay bardağı su, sebze bulyonu ve soya sosunu ekleyip, bir taşım kaynatın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »