MALZEMELER
8 Dilim Çedar Peyniri
2 Havuç
2 Patates
1 Su Bardağı Konserve Bezelye
1 Su Bardağı Mayonez
5-6 Kornişon Turşu
14-15 Biberli Yeşil Zeytin
3-4 Dal Maydanoz
3-4 Sal Dereotu
3-4 Yaprak Marul
Tuz
HAZIRLANIŞI
Havuç ve patatesleri temizleyip diri kıvamda haşlayın. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ince ince dilimleyin. Marul yapraklarını yıkayıp süzün.
Havuç ve patatesler soğuyunca rendeleyip geniş bir kaba alın. Mayonez ve bezelyeyi ekleyip tuz serpin. Maydanoz, dereotu, kornişon turşu ve yeşil zeytinleri ilave ederek iyice karıştırın.
Çedar peyniri dilimlerini külah biçiminde kıvırıp içlerini hazırladığınız karışımla doldurun. Açılmamaları için kürdanla sabitleştirin. Marul yapraklarını servis tabağına yerleştirip sürpriz külahlarını üzerine dizin ve servis yapın.
ALTERNATİF Değişik malzemelerden oluşan bir karışım hazırlayıp kaşar peyniri dilimlerinden yapacağınız külahlara doldurarak tarifi daha farklı uygulayabilirsiniz Örneğin incecik doğranmış dolmalık kırmızı biber, patates püresi ve mayonezle hazırlayacağınız renkli malzeme, kaşar peynirinin içinde daha güzel görünecektir.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr milföy hamuru
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
1 çay bardağı portakal şekerlemesi
1 çay bardağı incir şekerlemesi
Yarım çay bardağı kuru üzüm
ceviz, fındık
HAZIRLANIŞI
Ceviz, fındık, badem, portakal şekerlemesi, incir şekerlemesi ve kuru üzümü bir kapta karıştırın.
Milföy hamurunu 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Çatalla delikler açıp hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın.
Hamuru rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip 160 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. llık olarak servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet havuç
2 parça göğüs eti
7-8 adet yeşil soğan
Köri
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soya sosu
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Uzun doğranmış (parmak şeklinde) havuçları tencereye dizin, üstüne dilimlenmiş tavukları dizin, onun da üstüne doğranmış yeşil soğanı dizin. En üste de domates dilimlerini dizin. Köri serpiştirin.
Sosun hazırlanışı:
Bir kap içerisinde, zeytinyağı, soya sosu, karabiber ve tuzu karıştırın. Hazırlanan sosu tencereye dökün ve 1 su bardağı ılık su koyun. Kapağı kapatın, kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
HAZIRLANIŞI
Portakalları keskin bir bıçakla soyun. Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin. Çekirdekleri varsa ayıklayın.
Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin. Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.
Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun. Soğuk olara servis yapın.
HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun. İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz. Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.
ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak az sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı susam ya da çörek otu
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına ılık sütü, maya ve toz şekeri koyup karıştırın. Maya eriyince unu ve tuzu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur tutun. Kabın üzerini örterek 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Ortamın soğuk olmamasına dikkat edin. Fırın tepsisini yağlayın. Mayalanan hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, simit gibi biçimlendirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayarak açmaları aralıklı olarak tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürüp, susam ya da çörek otu serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında açmalar kızarıncaya kadar pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »