MALZEMELER
6 kişilik
500 gr spageti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 avuç rende gravyer yada kaşar peyniri
7 adet orta boy kabukları soyulmuş ince kıyılmış domates
1 çorba kaşığı margarin
1 küçük soğan ince kıyılmış
1 diş sarımsak ince kıyılmış
½ defne yaprağı
az tuz
bir tutam toz şeker
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede margarin, soğan ve sarımsağı koyup orta ateşte 2 dakika kavurun. Domates, tuz, şeker ve defneyi ekleyin. Ağır ateşte domateslerin bırakacağı suyu çekinceye kadar pişirin ve ateşten alın. Spagettiyi kaynar tuzlu suda 9 dakika kadar haşlayıp süzgece boşaltın. Yapışmaması için üzerine sıcak su dökün. Tencereye tereyağı koyup kızdırın. Spagettiyi ekleyin ve iki çatalla bir kere karıştırın. Domates ve peyniri ilave edin iki çatalla karıştırıp servis edin.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
8 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
10 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı tereyağ
Kek için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı tozşeker
HAZIRLANIŞI
Mikserin içine yumurta, tozşeker, kakao, sıvıyağ ve unu koyup çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış cam tepsiyi dökün. 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
8 bardak sütü şeker ve kakaoyla birlikte kaynatın. Küçük bir kapta yumurta, nişasta, un ve kakaoyu çırpın. Hazırladığınız karışımı sütün içine hızlı hızlı karıştırarak dökün. Koyu bir muhallebi pişirin. İçine tereyağ ekleyip mikserde 10 dakika çırpın. Kaselerin içine önce 1 dilim kek koyup muhallebiyi üstüne dökün. Buzdolabında bekletip servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 adet sosis
5 yaprak milföy
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Buzluktan çıkarttığınız milföyleri oda sıcaklığında 10-15 dakika bekletin. Parmak kalınlığında şerit şeklinde kesin.
Sosisleri ikiye bölün. Milföy şeritlerini sosislere spiral şeklinde sarın. Hamura sarılmış sosisleri yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Spiral sosisleri önceden 150 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
2 adet beyaz ekmek içi
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Kızartmak İçin;
Yarım su bardağı sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz.
Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz.
Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz.
Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.
SOSUN TARİFİSaplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg bonfile
2 adet orta boy soğan
400 gr mantar
1 diş sarımsak
100 gr gravy sos(yada koyulaştırılmış et suyu) tuz
karabiber
4 adet milföy hamuru
2 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Bonfileler kuşbaşı doğranır. Geniş bir tencerede
sotelenir. Daha sonra mantar ve soğanlar atılır tencereye. Et suyunu çekinceye kadar sotelenir ve et suyu eklenir. 30 dakika orta ateşte pişer. En son bir tepsiye bir kat milföy dizilir üzerine yapılan karışımdan bir kaşık bir kat milföy üzerine karışımdan ve son milföyü de kattıktan sonra milföyün üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200°C ısıtılmış fırında 15 dakika milföylerin yüzeyleri kızarana kadar pişirilir. Tepsiden kare bir şekilde kesilir tabağa
alınır üzerine kendi sosu dökülür. Mevsim sebzeleri ile servis edilir.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »