Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası (8 Kişilik)


MALZEMELER
2 litre balık suyu
1 su bardağı soya sosu
100 gram kalamar
100 gram ahtapot
100 gram karides
100 gram iç midye
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet krep
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz, karabiber
Üzerine:
Dereotu veya rezene yaprağı


HAZIRLANIŞI
Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın. Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin.
Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin. Sonra tencereye aktarın. 15 dakika sonra midye ve karidesleri ilave edin. 4 dakika daha pişirin. İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin.
3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin. Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin.
Not : Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla kaynatılmasından elde edilir.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Soya soslu tavuk


MALZEMELER
2 adet tavuk bonfile
2 yemek kaşığı soya sosu
1 baş soğan veya taze soğan
2 adet yeşil biber
Sıvıyağ.

HAZIRLANIŞI
1 baş soğan yemeklik olarak doğranır, biberler halka halka doğranır ve sıvıyağda öldürülür. Daha sonra küp küp doğranmış tavuk bonfile ilave edilir. Tavuğun pişmesine yakın soya sosu ilave edilir ve afiyetle yenilir. (tuz ilave etmeyin soya sosunun tuzu yeterlidir)

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Soyalı Aperatif Tavuk


MALZEMELER
2-3 adet tavuk göğsü (ama ince dövdürün yani şinitzel kalınlığında olsun)
Yarım çay bardağı soya sosu
Yarım çay kaşığı toz zencefil
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Kızartmak İçin;
Yarım çay bardağı sıvıyağı
Ayrıca 15-20 adet kürdan

HAZIRLANIŞI
İlk olarak yarım santim kalınlığındaki tavuk göğsü ya da tavuk bonfileleri ufak kuşbaşı et formunda doğrayalım. Derin bir kasenin içinde soya sosu, zencefil ve kırmızı biberi karıştıralım. Sonra da doğradığımız tavukları hazırladığımız marinat sosun içinde en az 1 saat bekletelim. Öte yandan bir tavada sıvıyağı kızdırıp, tavukları soslarıyla beraber tavaya aktarıp, 10-12 dakika kadar kızartalım. Bir kürdana iki ya da üç parça et geçirerek ya da bir servis tabağına etleri boşaltıp, ortasına da kürdanları koyarak servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Soyalı piliç kanat


MALZEMELER
MALZEMELER :

1/2 kg tavuk kanadı
soya sosu
tuz
karabiber
6 yemek kaşığı zeytin yağ

HAZIRLANIŞI
Önce zeytin yağ, karabiber, tuz ve soya sosunu derince bir kapta iyice birbirine yedirin. Bu karışımın içine tavuk kanatlarını atın, iyice karıştırın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında çıtır bir kıvam alana ve kızarana dek 20-30 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Soyalı pırasa


MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinci
1 kg pırasa
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı soya yağı
1 su bardağı soya filizi
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Pırasaları ve soya filizini ayıklayıp 2 cm uzunluğunda kesin, havuçları temizleyip kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Soğanı ince ince kıyın. Kızgın soya yağında havuçlarla birlikte soteleyin. Pırasaları ekleyin, pırasalar yumuşadığında şeker ve tuzu ilave edip üzerine pirinç ekleyin. Tencereye 1 su bardağı su döküp 20-25 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuyunca limon sıkarak servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [84/98] Önceki 82 83 84 85 86 Sonraki