MALZEMELER
2 bardak soya fasulyesi
2 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
6 adet kesme şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soya fasulyelerini akşamdan ıslatın.
Fasulyeleri bol suda yıkayın. 20 dakika haşlayın. Suyunu süzün.
Zar şeklinde doğradığınız soğanları, zeytinyağında pembeleştirin. Dereotunu, şekeri, tuzu ve fasulyeleri ekleyin. Üzerini 2 parmak geçeçek kadar su koyun. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket (200 gr.) soya filizi
1 adet patates
3 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Su tencerede kaynarken patetesi soyup, yıkayalım, rendeleyelim. Pirinci de ayıklayıp, yıkayalım ve her ikisini kaynayan suya atalım. 15 dakika pişirip, soya fasulyesini katalım. Soya filizleri pişince çorbanın meyanesini hazırlayalım. Bir tavada yağı eritelim ve un ekleyerek, sararıncaya dek kavuralım. Çorbaya katalım, 10 dakika daha pişirip, ocağı kapatalım. İkinci bir sos hazırlayalım. Yumurtayla limon suyunu iyice çırpıp, çorbaya karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket Akdeniz yeşilliği
1 adet tavuk göğüs eti ( jülyen?parmak biçiminde kesilmiş)
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam (8-10 adet) soya filizi
HAZIRLANIŞI
Akdeniz yeşilliklerini iyice yıkayıp, inci ince doğrayın. Tavuk etlerini soya sosuna bulayarak, zeytinyağında kızartın. Akdeniz yeşilliklerine karıştırarak, üzerlerine soya filizlerini serperek servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 kg pazı yaprağı, haşlanmış
1 su bardağı pirinç
1/2 demet dereotu
1/2 demet nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaığı domates salçası
3 adet domates, rendelenmiş
3 adet kuru soğan, rendelenmiş
1 çay bardağı soya yağı
1 yemek kaşığı soya baharı
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Geniş bir kap içinde soğan, soya kıyması, pirinç, ince kıyılmış dereotu ile nane, nar ekşisi, biber salçası, 3 yemek kaşığı soya yağı, soya baharı, karabiber ve tuzu iyice karıştırıp, harcınızı hazırlayın. Haşladığınız pazı yapraklarına harcı sarın, tencereye dizin. Kalan soya yağını domates salçası ve 1.5 su bardağı sıcak suyla karıştırıp, dolmaların üzerine dökün. Pirinçler pişene kadar kısık ateşte kaynatın. Yoğurtla birlikte servis yapın.
Kategori: Dolmalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr. dana kuşbaşı
1 yemek kaşığı margarin
4 adet kuru soğan
1 bardak mantar
2 bardak brokoli
2 tatlı kaşığı soya sosu
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Etleri yağla birlikte tencereye koyun. Soğanları iri iri, gelişi güzel doğrayıp, suyunu çektirene kadar kavurun.
Mantar ve brokolileri ayrı tencerelerde, çok az suda ikişer dakika haşlayın. Sularını süzün.
Sebzeleri etlerin içine atın. Karıştırarak kavurun. Üzerine soya sosunu ekleyin. Karabiberi ilave edin. 1 bardak su koyup, kısık ateşte pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »