Sote Tavuk (4 Kişilik)


MALZEMELER
275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı su
1/4 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı mısır unu.
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 taze soğan, doğranmış
1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş
100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde
2 domates, dilimlenmiş


HAZIRLANIŞI
Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın. Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kaplanmalarını sağlayın.
Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın. Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin. Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.
Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın. Taze soğanı, yeşil biberi mantarları ve karnabaharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin. Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dak. pişirin.
Tavukları tekrar tavaya koyun. Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.
AŞÇININ ÖNERİSİ: Bu tür kızartmanın amacı, sebze ve etleri diri bırakmaktır. Bu yüzden pişirme işlemi az miktarda çok kızgın yağda yapılmalıdır.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Soya eti pane


MALZEMELER
40 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 adet yumurta
2/3 kahve fincanı un
2/3 kahve fincanı galeta unu
1,5 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı acılı domates sosu
3,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Un ve tuzu karıştırın. Yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Soya etlerini önce un karışımın, ardından da yumurta ve galeta ununa bulayın, kızgın yağda kızartın. Mayonez ve acılı sosla birlikte servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Soya eti varyasyonu


MALZEMELER
20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 yaprak kırmızı kıvırcık salata
2 yaprak hindiba
1 tatlı kaşığı mayonez
1 adet salatalık
1 yemek kaşığı baharat karışımı (nane, kekik, reyhan)
1 çay kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı soya fasülyesi
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soya etini soya sosunda kısık ateşte, et pişene kadar soteleyin. Soya fasülyesini haşlayın.
1 yaprak kırmızı kıvırcık ve 1 yaprak endivyeni ince ince doğrayın. Üzerine mayonez ile haşlanmış soya fasülyesini ekleyin, baharat karışımı ve tuzla tatlandırıp, iyice harmanlayın. Salatalığı ince ince dilimleyerek tabağın ortasına yerleştirin, önceden hazırlanan soya fasülyeli salatayı çevresine serpiştirin, en son soya eti sotesini üzerine ilave edin. Kalan kırmızı kıvırcık ve endivyen yapraklarıyla tabağı süsleyip servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Soya etli hünkar beğendi


MALZEMELER
150 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 adet patlıcan
1 adet limon
4 yemek kaşığı soya yağı
1/2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 yufka, yanları alınarak dikdörtgen hale getirilmiş, ikiye bölünmüş
2 tatlı kaşığı yeşil baharat sosu
1 tatlı kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker

Yeşil baharat sosu:
1 tutam maydanoz, 1 tutam dereotu, 1 tutam fesleğen, 1 kaşık sıvı yağ, 2 kaşık limon suyu. Yeşil baharatları mikserde çektikten sonra yağ ve limon ile karıştırın.

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun. 1 yemek kaşığı soya yağı ile limonu karıştırıp, patlıcanlara ekleyip, püre haline getirin. Sonra, bir tencerede unu, 2 yemek kaşığı soya yağı ile kavurun, üzerine sütü ilave edip, beşamel sos hazırlayın. Sosu ateşten alıralmaz, kaşar peynirini ekleyip, tuz ve şekerle hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz patlıcanla karıştırın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Soya etli kuru fasülye


MALZEMELER
100 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
500 gr. kuru fasülye (haşlanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı soya baharı
1 çay bardağı soya yağı

HAZIRLANIŞI
Soğanları ince kıyın, soya yağında hafif pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine ince kıyılmış sarmısak, dilimlenmiş sivri biber ve soya etini ekleyerek kavurmaya devam edin. Karışım karamel rengini aldıktan sonra üzerine salçayı ekleyin, 2 yemek kaşığı suyla salçayı çözdükten sonra 2-3 dakika kavurun, fasülyeyi ilave edin. Tencereye fasulyenin yarısına gelecek kadar su koyun. Fasülyeler iyice yumuşayıp helmelenene kadar pişirin. Soya baharı, karabiber ve tuzla tatlandırın. Servis sırasında, tabak dekoru için kırmızı biber ve biberiye kullanabilirsiniz.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [82/98] Önceki 80 81 82 83 84 Sonraki