MALZEMELER
10 tane soyulmuş sosis
Un
Yarım bardak süt
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak tereyağ
Yarım bardak mısırözü yağı
Bir paket kabartma tozu
Bir yumurta sarısı
Tuz
Haşhaş tohumu
HAZIRLANIŞI
Süt, yoğurt, mısırözü yağı, tereyağ, tuz ve kabartma tozu karıştırılır, kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenerek yoğurulur. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Bu hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparılıp elde uzunlamasına açılır. Sosis, bütün olarak bu açılan hamurun içine konur, çevresi iyice sarılarak kapatılıp, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine konur. Her bir sosis aynı şekilde hamurla sarılıp tepsiye yerleştirildikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, çaprazlamasına haşhaş tohumlari ile süs yapılır, önceden ısıtılmış mini fırında 170 derecede 20-25 dakika pişirilir.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
450 gr sosis
115 gr yufka
2 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Sosisleri fırın ızgarasında pişirin.
Yufkayı iki kat halinde serin. Keskin bir bıçak yardımıyla, 2,5 cm eninde şeritler çıkartın.
Pişmiş sosisi yufkaya uçları açıkta kalacak şekilde sarın.
Ruloları bir fırın kabına alın ve üstlerine fırçayla yağ sürün.
Susamları serpiştirin 200 derece fırında altın sarısı olana kadar kızartın. Marul ve domatesle birlikte servis yapın
Az enerji harcayanlar arada meyve, diyet bisküvi, fazla enerji hârcayanlarsa tatlı, kurabiye ve kek yiyebilirler.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 rulo dondurulmuş milfoy hamuru
400 gr sosis
1 soğan
1 sivri biber
1 çay kaşığı ada çayi
1 yumurta
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Sogan ve biberi temizleyip dograyın. Sosisleri ince ince dograyın. Geniş bir kasede dogranmış soğan, biber, sosis, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırın.
Milfoy hamurunu 25x35 cm boyutlarmda açın. Sosisli karışımı hamurun ortasına uzunlamasma yerleştirin. Hamurun iki yanında kalan boş kenarlarını bir santim aralıklarla (sosun dibinden uçlara dogru) yatay şeritler halinde kesin. (Saçak yapar gibi)
İki taraftaki şeritleri sosun üzerini kapatacak şekilde, çarprazlama olarak saç orgusu oluşturarak birleştirip şekil verin. Birleşme noktalarına parmagınizla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.
Yumurtayı çırpıp boregin uzerine surun. Onceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Uzeri altın rengini alınca fırından çıkarıp sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket kuskus
3 adet sosis
2 adet parmak sucuk
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber
Yarım çay bardagı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın. Kaynayan suya kuskusları döküp renkleri beyazlaşıncaya kadar pişirip süzün. Üzerine soğuk su gezdirip tekrar süzün.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağını koyup kızdırın. Halka halka doğranmış sosis ve sucukları kızartın. Üzerine kuskuslan döküp 2-3 dakika karıştırın. Maydanozu ufak doğrayıp ekleyin. Tekrar karıştırarak ateşi kapatın 10-15 dakika dinlendirip servise sunun.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yuvarlak sandviç ekmeği
Yoğurt
Beyaz peynir
Sosis
Mısır turşusu
Nane yaprakları
Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Yuvarlak sandviç ekmeklerini dörde bölüp, üçgen haline getirin.
Yoğurt ile beyaz peyniri çatalla ezin. Ekmeklerin üzerine sürün. Haşlanmış sosisleri ince ince doğrayıp, yerleştirin. Mısır turşularını dizin.
Kenarlarını da nane yaprakları ve kırmızı biberlerle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »