MALZEMELER
Kepek ekmeği
Tereyağı
Sosis
Krem peynir
Nane yaprağı
HAZIRLANIŞI
Kepekli tost ekmeklerini yuvarlak kalıpla kesin.
Yuvarlak ekmeklerin üzerine incecik tereyağı sürün. Krem peynirle süsleyin. Haşladığınız sosisleri ince ince dilimleyin. Peynirin üzerine yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
3 Çorba Kaşığı Galeta Unu
İÇ MALZEMESİ:300 gr.Sosis
2 Domates
2 Yeşil Biber
1 Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Karabiber , Kekik , Tuz
HAZIRLANIŞI
Sosisleri ince kıyın.Soğan ve domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.Biberleri ince kıyın.Tencerede yağı kızdırın.Önce soğanları sonra da sosisleri kavurun.Biber ve domatesleri ilave edin.Tuz,karabiber ve kekik serperek ocaktan indirin.
Yufkaları tezgaha serin.Yağ ve sütü çırpın.Yufkaların üstüne sürün.Her yufkayı 2 ye katlayıp altı eşit parçaya bölün.Yufkaların geniş kısımlarına hazırladığınız harçtan yayın.Rulo şeklinde sarıp ince uçlarını suyla hafifçe ıslatarak yapıştırın.
Börekleri galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.Keskin bir bıçakla ortalarından uzunlamasına kesin.Artan harcı kesiklere doldurup tepsiyi kızgın fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek
4 Adet Sosis
50 gr Margarin
1 Adet Büyük Soğan
2 Diş Sarmısak(Doğranmış)
1 Kahve kaşığı Karabiber
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
5 Bardak Et suyu veya Su
4 Sap Maydanoz
HAZIRLANIŞI
Et suyunu tencereye koyarak içine mercimek, soğan ve tuzunu koyarak 1 saat kaynatın. Mercimekleri süzerek alın. Soğanı atın. Margarini bir tavada kızdırıp sarmısakları 2-3 dakika kavurun. Sosisleri ilave ederek 5 dakika kızartın.
Isıya dayanıklı bir cam kaba veya güvece mercimeğin yarısını koyun. Üstüne sosisleri yayın. Biber ektikten sonra mercimeğin kalanını ekleyin. Mercimeklerin piştiği suyu katın. Üzerine kaşar rendesini serperek fırında 45 dakika pişirin.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet yumurta
1.5 su bardağı un
2.5 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı yağ
Yeteri kadar tuz
300 gr sosis
3-4 adet acı sivribiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel sos malzemesi:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Sosis ve sivri biberi ince halka şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağda biraz kavurun.
Salçayı karıştırın, 1-2 defa salça ile kavurunca, 1,5 su bardağı su ilave edip, su azalıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. 2 yemek kaşığı unu 2 kaşık yağla hafif sarartın. Sütü ilave ederek iyice karıştırın. Tuz, karabiber ilave ederek beşamel sosu hazırlayın.
Rondoda iki yumurta, 1,5 su bardağı un, 2,5 su bardağı süt ve tuzu iyice karıştırın. Teflon bir tavaya fındık kadar yağ koyup kızartın. İçine bir kepçe hamur dökerek tavanın her tarafını kaplayın. Hamurun iki yüzünü kızartın. Çemberli bir kek kalıbına yerleştirin. Üzerine sosisli iç koyun.
İki krepi hazırlayıp beşamel sos koyun. Bu işlemi malzeme ve krepler bitene kadar tekrarlayın. En üste kaşar peyniri serpip fırında 15 dakika pişirin. Kalıptan çıkartıp sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
(6 kişilik)
3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci
5 adet sosis
100 gr mantar
1 büyük havuç
2-3 tane yeşil soğan
4 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı süt
100 gr. otlu peynir
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha pişirin. Başka bir kapta sütü, yumurtayı, tuzu ve karabiberi iyice karıştırın ve tavaya ilave edin. 2 dakika daha pişirin. Üstüne pirinci ve peyniri de ilave ettikten sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ve sıcak olarak servis edin.
Kategori: Pilavlar.
Yukarı Git »