MALZEMELER
4-6 kişilik
2 su bardağı kaynar süt
2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
2 kahve fincanı un
1 yumurta
2 su bardağı rende gravyer peyniri
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin. Beş dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın. İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın.
Not: Bu sos çok lezzetlidir ve fırında güzel gratine olur. Fırında yapılan tüm yemeklerde kullanılabilir. Makarnadan balığa, etten sebzeye kadar tüm yemeklerle çok güzel olur.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 kişi
3 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı toz hardal
az tuz
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kornişon veya salatalık turşusu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış kapari
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 adet ince kıyılmış haşlanmış yumurta
¼ orta boy kabukları soyulmuş, çekirdekleri çıkmış ince kıyılmış domates
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta iyice karıştırın.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
10 kişilik
2 ½ su bardağı mayonez
2 kahve fincanı ince kıyılmış kornişon yada salatalık turşusu
1 kahve fincanı kıyılmış kapari
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 kıyılmış yumurtanın sarısı
1 küçük veya orta boy ince kıyılmış soğan
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta iyice karıştırınız. Bir günden fazla bekletmeyin.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
15 kişi
6 kahve fincanı zeytinyağı (300 gr.)
2 kahve fincanı sirke (100 gr)
1 çay kaşığı toz hardal
¼ çorba kaşığı tuz
1 tutam karabiber
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kornişon veya salatalık turşusu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kırmızı dolma biber.
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kapta karıştırınız. Arzu edildiği zaman kullanılabilir.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
250 gr ufak ufak doğranmış sosis
1 adet ince kıyılmış soğan
1/4 su bardağı kuru ekmek ufalanmış
8 adet dana biftek (1 kg) çok ince dilimlenmiş
karabiber
tuz
8 dilim pastırma
2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
6 adet ikiye bölünmüş arpacık soğanı
1/4 su bardağı un
3 su bardağı bira
çok az et suyu
500 gr mantar
maydanoz doğranmış
pişmiş makarna
HAZIRLANIŞI
Soğan, ekmek ufaklarıve sosisleri iyice karıştırın. Et parçalarını iyice incelene kadar dövün, tuz ve biber ekin. Sosis karışımını et parçaları arasında eşit olarak bölün. Sosisleri et dilimlerinin arasına koyup, rulo yapın. Her rulonun etrafına pastırma sarın. Etlerin ayrılmaması için kürdan sokun. Ruloları biraz kızartın. Arpacık soğanlarını ekleyin, un ve biranın yarısını karıştırıp bu karışımı etlerin üzerine dökün. Biranın geri kalanını et suyuna ilave ederek çırpın. Diğer tarafta etleri üzeri kapalı olarak 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin. Mantarları maydanozu ekleyin 15 dakika pişirin. Makarnayla beraber servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »