MALZEMELER
1 paket fiyonk makarna
6 dilim somon
8 yemek kaşığı hazır çiğ krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tane karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kaynayan tuzlu suya makarnayı koyup, 8-10 dakika haşlayın.
Tencerede tereyağını eritin doğranmış somonu ilave edip, karıştırın. Karabiber, tuz ve krema ekleyin. Makarnayı hazırladığınız sosla karıştırın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Çorba İçin: 8-10 Bardak Et Suyu
1.5 Bardak Kırmızı Mercimek
1 Adet Patates
2 Soğan
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Bardak Süt
Tuz, Kırmızıbiber
Krep İçin: 1 Adet Yumurta
1/4 Su Bardağı Un
150 ml Süt
1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin
2 Dilim Somon Füme
2 Yaprak Roka
Biraz Tuz
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım.
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet kare milföy hamuru
(10x10 cm.lik kare milföy hamurları dondurulmuş olarak marketlerde satılıyor. İsterseniz rulo milföy hamuru da kullanabilirsiniz)
İç harcı için gerekli olan malzemeler:
1 demet yani 1 bağ ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranmış)
2-3 diş sarmısak (dövülerek püre haline getirilecek)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ayrıca:
4-5 dilim somon füme ya da iyice dövülerek inceltilmiş somon balığı filetosu
Böreğin üzerine sürmek için:
2 adet çırpılmış yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Dondurulmuş olarak aldığımız milföy hamurunun buzunun çözülmesini bekleyelim. Hafifçe unladığımız tezgahın üzerine 3 adet kare milföy hamurunu yan yana dizelim. Ama hamurların uçları da birbirlerinin üzerine binmeli ve hatta parmağımızla sanki yapıştırır gibi bastırmalıyız.
Diğer 3 adet kare hamurumuzla ikinci sıra olarak yerleştirelim. Sonuçta 30 cm boyunda, 20 cm eninde dikdörtgen bir börek hamuru hazırlamış olacağız. Şimdi de iç harcı için, bir tavaya yağı koyalım. Erir erimez dövülmüş sarmısakları atıp, 30-40 saniye kadar çevirelim. Hemen çok ince kıyılmış soğanları ekleyip, 1-2 dakika kadar kavuralım. Sapları ayıklanıp, yıkanıp, çok ince kıyılmış ıspanakları da soğanlara katalım. Yaklaşık 3-4 dakika kavurduğumuz ıspanakların altını söndürelim ve soğumaya bırakalım.
Şimdi sıra geldi böreğimizi yapmaya. Önce soğuyan ıspanaklı harcımızı milföylerin üzerine iyice yayalım. Sonra üzerine somon fümeleri oturtalım. Eğer somon balığı kullanacaksanız, onu da çok inceltilmiş fileto yani parça şeklinde ama çiğ olarak ıspanaklı harcın üzerine yerleştirelim.
Şimdi milföy hamurumuzun uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde saralım. Üzerine, kenarlarına çırpılmış yumurta sarısını iyice sürelim ve en az 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, 5 dakika kadar ılınmasını bekleyelim ve iki parmak eninde dilimleyerek servise sunalım. İsterseniz üzerine hafif bir beşamel sos ya da domatesli fesleğenli bir sos gezdirebilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Beyaz tost ekmeği
Tereyağı
Tuz
Somon
Mayonez
Biberiye
Kapari
HAZIRLANIŞI
Kare şeklindeki ekmeği çapraz köşelerden keserek, üçgen şekline getirin. Üzerine tereyağı sürün. Tuz serpin. Somonların içine biraz mayonez dolaştırıp, biberiyelere sarın. Ekmeklerin üzerine yerleştirin. Kapariyle süsleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg kemer patlıcan
2 adet orta boy soğan
300-350 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alaca soyarak her patlıcanın ortasından, boyuna bir kesik yapalım. Patlıcanları tuzlu suda 1-2 saat bekletelim, yıkayıp kurulayalım.
Soğanları küçük doğrayalım ve kıymayla birlikte sıvı yağda kavuralım. 2-3 dakika sonunda küçük doğranmış sivri biberleri, küp doğranmış domatesleri ekleyelim. 2-3 dakika daha kavuralım. Daha sonra üzerine haşlanmış nohutu, tuz ve karabiberi ekleyelim. 1-2 dakika daha pişirip ateşten alalını.
Patlıcanları fırın tepsisine dizelini. 2-3 çorba kasığı sıvıyağı patlıcanların üzerine fırça ile bolca sürelim. Patlıcanlar fırında hafifçe yumuşayıp üzerleri hafifçe pembelesene dek fırında tutalım.
Fırından çıkardıktan sonra karınlarına hazır olan malzemeyi dolduralım. Salçayı 1 su bardağı su ile incelterek tepsiye aktaralım. Arzuya göre patlıcanların üzerine 1-2 dilini domates dilimi yerleştirerek yeniden fırına sürüp yemeğimizi pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Not: Patlıcanların sap ve ucunda biraz siyahlık kalacak şekilde sadece ortalarını soyabilirsiniz. Görünümü farklı olacaktır.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »