MALZEMELER
5-6 dilim somon füme (yaklaşık 150-200 gr.)
1 paket krem peynir (Labne veya Philadelphia türü olabilir)
2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 kahve fincanı hazır çiğ krema (ufak kutu)
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Ayrıca;
10-15 adet yuvarlak ve minik çay sandviçleri
veya 10 adet dörde bölünmüş tost ekmeği
Süslemek İçin;
Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Önce somon musu hazırlamak için bir mutfak robotunun içine iri parçalar halinde doğranmış füme somonu koyalım. Üzerine yumuşamış tereyağı, krem peynir, tuz ve karabiberi ekleyip, 1-2 dakika püre haline gelinceye kadar çekelim. Sonra içine limon suyu ve kremayı ekleyip, tekrar 1 dakika kadar karıştıralım. Böylece somon musumuz hazır oldu. Şimdi de yuvarlak sandviçlerimizi ortadan ikiye keselim. Her birinin üzerine 1 tatlı kaşığı ölçüsünde somon mus püremizi sürelim. En üste de ince kıyılmış dereotunu serpiştirip, servis tabağına dizelim ve ikram edelim.
Aynı zamanda çok şık bir aperatif-atıştırmalık olacaktır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 adet orta boy patates
1 adet yeşil elma
6 dilim somon füme
5 çorba kaşığı taze krema
4 çorba kaşığı limon suyu
Dereotu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri yıkayıp haşlayın.
Kabuklarını soyup küp şeklinde küçük küçük doğrayın.
Elmayı küçük küçük doğradıktan sonra kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın.
Somonu küçük parçalara ayırın ve bütün malzemeleri bir salata kabının içersine alın.
Üzerine krema, limon suyu ve dereotundan oluşan sosu döküp iyice karıştırın.
Buzdolabında yarımsaat beklettikten sonra servis yapın
Not : Tuz koyarken dikkat edin çünkü balık tuzludur.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 paket dondurulmuş ıspanak,
30 gram yağ,
1/2 bardak ince doğranmış yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu
Karabiber
6 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 bardak parmesan peyniri
Doldurmak için: 1/4 bardak doğranmış yeşil soğan,
1 tatlı kaşığı ince doğranmış dereotu,
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gram krem peynir
250 gram somon füme
HAZIRLANIŞI
Ispanağı haşlayıp suyunu çıkartın. Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve dereotunu ekleyip 1 dakika pişirin. Ispanağı ekleyin. Karabiberle tatlandırıp ateşten alın. Yumurtaları çırpın. Mısır ununu ıspanaklı karışım, limon suyu ve yumurtayı bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsiye yayın. Sertleşinceye kadar firında tutun.
Çıkardıktan sonra mutfak havlusunun üzerine ters çevirip üzerine peynir serpin. Yine bir havluyla örterek soğumaya bırakın. Soğan, dereotu ve peyniri mutfak robotunda 30 saniye karıştırın.
Ispanaklı hamuru uzunlamasına üçe bölüp bir parçasını alta yerleştirin. Harçtan sürüp somon fümenin üçte birini koyun. Bir kat daha harçtan koyup ikinci ıspanak katını yerleştirin ve malzemeniz bitene kadar aynı şekilde devam edin. Servis yaparken, 2 cm. eninde dilimleyeceğiniz yemeğinizi somon ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet kabak
4 dilim somon füme
4 adet yumurta
5 çorba kaşığı taze krema
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı köri
Maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Kabakları uzunlamasına dilimleyin az tuzlu suda 10 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra havlu kağıt üzerine alın (suyunu çekmesi için).
Derin bir kasede, yumurta, krema, un , köri, ince kıyılmış maydonoz, tuz ve karabiberi iyice çırpın.
Fırınınızı 210 dereceye ayarlayın
Fırına dayanıklı bir kalıbı yağlayıp,unlayın.
Kalıbın dibine önce hazırladığınız hamurun birazını koyun, üzerine birkaç kabak dilimi ve somon dizin.
Sonra tekrar hamur, kabak dilimleri ve somon, malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış fırında benmari usulu 45 dakika pişirin
Sıcak veya ılık olarak servis yapın
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 dilim füme somon balığı
4 yemek kaşığı labne peyniri
2 dal yeşil soğan
1 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
Tuz
Karabiber
Krep için:
2 adet yumurta
1 bardak un
2 bardak süt
1 çay kaşığı tereyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta, un ve sütü karıştırın. Tuz ilave edin.
Teflon tavayı ısıtıp, yağlayın. Fazla yağını kağıt havluyla alın. Karışımı kahve fincanıyla dökün. İnce krebin iki tarafını da pişirin.
Labne peyniri, kıyılmış yeşil soğan, dereotu, mayonez, krema, tuz ve karabiberi karıştırın.
Krebi tabağa alın. Karışımı krema sürer gibi, ince bir şekilde üzerine yayın. 1 adet somon dilimini içine koyun. Rulo yapıp, dört eşit parçaya bölün. Servis tabağına dik olarak yerleştirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »