MALZEMELER
50 gr somon balığı füme
15 gr tereyağı
3 adet yumurta
40 gr taze kaşar peyniri
15 ml sıvıyağ
tuz
dereotu
karabiber
HAZIRLANIŞI
Somon fümeleri ince şerit halinde kesin. Dereotunu iyice yıkayın ve süzün, incecik kıyın ve ardından kaşar peynirini de rendeleyin. 3 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşar peyniri ile birlikte çırpın. Teflon tavada tereyağını eritin. Sıvıyağı ekleyin ve biraz ısınınca yumurtalı karışımı koyun. Yumurta pişmeye başlayınca somonları ve dereotunu da ilave edin. Üstünü kapatıp bir süre bu şekilde pişiirn sonra servise hazırdır.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye
HAZIRLANIŞI
Fileto şeklindeki balıklarımızı, yukarıda malzeme listesini verdiğim kızartma harcına iyice bulayalım. Sonra da kızgın ayçiçek yağında arkalı önlü kızartalım. Servis tabağında balıkların etrafına limon dilimleri dizelim ve bol yeşillikli bir salatayla ikram edelim.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
600 gr somon balığı
2 adet yumurta akı
taze kara biber
4 adet domates
kereviz yaprağı
yeşil soğan
zeytinyağ
roka
tuz
HAZIRLANIŞI
Somonları iyice yıkayıp, süzgeçten geçirin, sonra, mikser rendesinden geçirin. Diğer yanda yumurta aklarını hafifçe çırpıp somonların üzerine dökün, 3 yemek kaşığı zeytin yağ, biraz tuz, biber ve fındık rendesini de katıp, iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı birer porsiyon halinde kaselere koyun. Sosu emmesi için buzdolabında 3-4 saat kadar bekletin. Servis yapmadan önce, domatesleri dilimleyip, tabağı süsleyin.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 Somon Fileto
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Tatlı Kaşığı Hardal
1 Demet Dereotu
12-16 Taze Patates
1.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak
Karabiber, Kırmızıbiber, Tuz
HAZIRLANIŞI
Somon filetoları zeytinyağı, hardal, tuz, biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın.
Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın. Kabukları iyice temizlenince sarmısak, tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın.
Somon dilimlerini servis tabağına alın. Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin. Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Bir karış uzunluğunda (yaklaşık 20 cm gibi tamamen temizlenmiş) somon balığı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı hazır çiğ krema
4 adet tost ekmeği (kenar kabuklarını kesip çıkaralım)
50 cm boyunda alüminyum folyo veya strec film
Salata malzemesi için:
8-10 adet kıvırcık ya da marul yaprağı
5-6 adet roka
HAZIRLANIŞI
Balıkçıdan ya da büyük marketlerin balıkçılarından fileto edilmiş somon balığını alalım. Bir buzdolabı poşetini açalım ya da varsa 50 cm genişliğinde bir strech filmin üzerine bu somon balığını yerleştirelim. Üzerine bir kat daha poşet ya da strec filmi yayalım. Evde varsa bir ceviz havanın tokmağı veya tahta bir et döveceği ya da bir çekiç yardımıyla somon balığını ?döverek? tıpkı bir mukavva karton kalınlığına getirelim. Üstündeki naylonu çıkarıp, tuz ve karabiberi serpiştirip, lezzetlendirelim ve bir kenarda bekletelim.
Öte yandan iç harcını hazırlamak üzere bir kasenin içerisine, elimizle ufalayıp, çok küçük parçalara böldüğümüz ekmekleri ve kremayı ilave edelim. Bir çatal yardımıyla iyice ezip, karıştıralım. Daha sonra bu harcı ?dövüp? incelttiğimiz somon balığının üzerine yine çatalla sürüp, her tarafına iyice dağıtalım. Şimdi de somonu bir ucundan içe doğru sararak, rulo haline getirelim.
Daha önceden hazır ettiğimiz alüminyum folyonun içine bu somon rulosunu sarıp, adeta paket edelim. Bir diğer tarafta da genişçe bir tencereye 7-8 su bardağı su koyup kaynamaya bırakalım. Aslında bir tatlı kaşığı kadar tuz eklersek iyi olur. Su kaynar kaynamaz, sıkıca paketlediğimiz alüminyum folyoyu suyun içine bırakalım ve 20 dakika kadar haşlayarak pişirelim. Sonra iki tane el kevgirinin yardımıyla paketlenmiş somon balığımızı tencerenin içinden çıkarıp, tezgahın üzerine bırakalım. İyice soğuyunca folyo paketini açalım ve somon rulomuzu yavaşça bir kesme bıçakla 2 parmak eninde dilimleyelim.
Bu arada salata malzememizi yıkayıp süzdürelim. Geniş ve derin bir salata kasesinin içine elimizle irice parçaladığımız yaprakları yerleştirelim. Üzerine dilimlediğimiz somonları dizelim. En sonunda küçük bir kase içinde benim çok sevdiğim hardal sosunu tüm malzemelerle karıştırıp, iyice çatalla çırpalım ve somonların üzerinden doğru salatanın üzerine gezdirelim. Artık servise hazırdır.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »