Soğuk Tavuk Rulosu


MALZEMELER
bir adet tavuk
iki adet havuç
13-15 adet yeşil fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
yarım tabaka yağlı kağıt
2 çorba kaşığı galeta unu
bir adet soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Tavuğu temizledikten sonra soğan ve havuçla birlikte tuzlu suda haşlayın. Haşladığız tavuğu kemiklerinden ayırıp, derisiyle birlikte fındık iriliğinde doğrayın.
Tavukla beraber haşladığınız havucu ufak ufak doğrayın. Bunu havuç, kabuklan soyulmuş fıstıklar, kuş üzümü ve karabiberle birlikte karıştırın. Bu kanşıma iki-üç çorba kaşığı tavuk suyunu ilave edip,karıştırın. İkiye katlandığınız yağlı kağıdın üzerine galeta ununu serpin, üzerine hazırlamış olduğunuz karışımı dökün. Yağlı kağıdı sıkıştırarak sarıp, 5-6 cm kalınlığında bir rulo yapın. Uçlarını büzüp, sıkıca bağlayın. Ruloyu buzdolabında bir gece bekletip, daha sonra dilimler halinde kesin, soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Solme (4 Kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Yarım kg patlıcan
2 adet kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kahve fincanı sirke
2 adet haşlanmış yumurta
10 adet zeytin
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Fasulyeyi akşamdan ıslatın. Daha sonra haşlayıp süzün. Patlıcanı ateşte közleyin. Ayıklayıp, incecik kıyın. Soğanı piyazlık doğrayın. Tuz ile ovup sıkın.
Fasulye, patlıcan, soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sirkeyi karıştırın. Servis tabağına alın. Haşlanmış yumurtayı dilimleyin. Zeytin ile süsleyin. Dilerseniz lavaş ekmeği ile servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Somon balığı


MALZEMELER
MALZEMELER :

1 adet somon balığı
1/5 paket tereyağ

HAZIRLANIŞI
Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağ eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Somon baligi tartar


MALZEMELER
1 kg taze somon balığı
2 adet limon
Zeytin yağ
Maydonoz
Bir çorba kaşığı kapari (isteğe bağlı olarak)
Karabiber
Tuz
Tost ekmeği

HAZIRLANIŞI
1.Balıkçınıza somonun filetolarını ayırtın
2.Somon filetoları az kaynar tuzlu suda 3-4 dakkika haşlayın. Olabilecek kalan kılçıkları ayırın.
3.Süzüp ve soğutuktan sonra balığı ince ince kıyın. Üzerine limon suyu,zeytin yağı, kıyılmış maydonoz, kapari, tuz ve biber ilave edin. Iyice karıştırın.
4.Tost ekmeklerini kızartın, hazırladığınız karışımı üzerine koyup servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Somon Balığı veya Çipura Balığı Salatası


MALZEMELER
1 adet 250 gr.lık somon balığı filetosu
Ya da 1 adet orta boy çipura balığı filetosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze biberiye ya da kuru biberiye
2 yemek kaşığı çok ince kıyılmış taze fesleğen veya
Yarım yemek kaşığı kuru fesleğen

HAZIRLANIŞI
Önce balıklarınızın hiç kılçık ya da ince kılçıklarının olup olmadığını kontrol edin. Eğer tek-tük olduğunu bile farkederseniz bir cımbızla o ince kılçıkları çekip çıkarın (ama önce cımbızı sabunlu suyla yıkayıp, sonra kullanın).
Şimdi de balığı çok keskin bir bıçakla sanki ıspanak doğrar gibi ama çok ince parçalar şeklinde dilimleyelim. Evde varsa strech film, yoksa şeffaf bir buzdolabı poşetinin arasına bu dilimleri yerleştirelim. Üzerine yine şeffaf naylonu kapatıp, bir et döveceği ya da çekiçle balıkları neredeyse bir tavuk derisi inceliğinde döverek inceltelim. Sonra bu incecik dövülmüş balıkları bir servis tabağının içine yerleştirip, üzerine tuz, karabiber serpiştirelim. Biberiye, limon suyu ve fesleğeni de ekleyelim. En üste sızma zeytinyağını gezdirelim. Bu şekilde en az yarım veya 1 saat buzdolabında bekletin ki balıklar sosunu iyice çeksin. Etrafını ince limon dilimleriyle süsleyip, servise sunalım.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [70/98] Önceki 68 69 70 71 72 Sonraki