MALZEMELER
4 adet yumurta
8 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Pul biber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanları soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kaşık margarinle birlikte soğanları kavurun. Bir tutam tuz ve karabiber ilave edin.
Kavrulan soğanları sahana alıp 4 adet yuva yapın. Yuvalara birer yumurta kırıp üstü kapalı olarak 3 dakika pişirin. Üzerine pul biber atarak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı dolusu kuru iç bakla
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
2 adet orta boy kuru soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
İçinin sos malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
1 adet limonun suyu
1 adet tavuk bulyon
Yarım su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çok geç pişen kuru baklayı, bir gece önceden, üzerine 2 parmak çıkacak kadar soğuk su ilavesiyle derin bir kabın içinde ıslatmaya koymalıyız. Ertesi gün baklayı yıkayıp, süzüp tekrar üzerine kapatacak kadar soğuk suyu ekleyerek, tekrar ocağın üzerine oturtalım. Ateşi orta dereceye ayarlayalım. Bir taraftan da kabağı, havucu, patatesi ve soğanı soyalım. Hepsini iri iri dilimleyelim. Baklalar kaynamaya başlar başlamaz sebzeleri içine atıp, birlikte pişmeye bırakalım. Taşma riskine karşılık tencerenin kapağını hafif aralık tutalım. Ara sıra kontrol edin, baklalar artık iyice ezilip, dağılmaya başladığında altını kapatın. Soğuması için bekleyin. Öte yandan maydanozu ve dereotunu çok ince kıyıp, ılınan baklanın içine atalım. Şimdi de sosumuzu hazırlamak için derin bir karıştırma kabının içine toz şekeri, limon suyunu ve zeytinyağını aktaralım. Tavuk bulyonu, yarım su bardağı sıcak suyun içinde eritip, ekleyelim. Ya da toz bulyon bulabilirseniz 2 yemek kaşığı kadar eklemeniz yeterli olacaktır. Tuz ve karabiberi de ilave edelim. Tüm bu sos malzemelerini bir mikserle 1-2 dakika kadar çırpalım ve sosu da baklaların içine ekleyelim.
Şimdi bu bakla karışımının iyice ezip, un haline getirmeniz gerekir. Bunun için ya bir el mikserini tencerenin içine daldırarak ya da bu sulu karışımı bir robotun içine koyarak iyice çekelim. Sonuçta elimizde koyu boza kıvamında bir bakla karışımı olacaktır.
Artık bir servis tabağına yerleştirmenin zamanı geldi. Bunun için kenarları 2-3 parmak yüksekliğinde orta boy cam veya porselen bir kabın içini önce suyla iyice ıslatalım. Fazla suyu kabı ters çevirip, dökelim. Sonra da bakla ezmemizi bu tabağın içine düzgünce döküp, yayalım. En az 3-4 saat ya da bir gece buzdolabında bekletirseniz ertesi gün sanki börek gibi dilimleyerek çıkarabilirsiniz. Ya da aceleniz varsa kaşıkla da servis yapabilirsiniz. Ama üzerini mutlaka ince kıyılmış dereotu ile süsleyin. Limon dilimleri de yakışır. En havalı görünümünü ise enginar çanağının üzerinde gösterir. Zaten fava ve enginar birlikteliği, lezzettin doruklarına çıkmak demektir.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
750 gr Beyaz Etli Balık
4 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Beyaz Şarap
2 Çorba Kaşığı Elma Sirkesi
10 Karabiber Tanesi
1 Dilimlenmiş Havuç
1 Dilimlenmiş Soğan
1 Dal Kekik
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 4 su bardağı suyu ve balık haricindeki tüm malzemeyi ilave edip kaynatın. 30 dakika pişirip suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Balığı temizleyip soğuyan suya ilave edin ve çok kısık ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynayınca 2-3 dakika pişirip ateşten alın. Balığı suyun içinde soğumaya bırakın. Domates sosu eşliğinde servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
Yarım kg kuru soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
1 çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
2 adet limon suyu
Yeteri kadar tuz
6 adet Lahana yaprağı
HAZIRLANIŞI
Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin.
Lahana yapraklarını 1 cm kalınlığında kıyın. Buharda hafif pişirip süzün. Pirinci ilave edip üzerini kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Tencereye yıkanmış üzüm, tuz ve şekeri de ilave edin. Son olarak baharatları, kıyılmış dereotu ve kuru naneyi ilave edip pişirin.
Piştikten sonra üzerine limon suyu gezdirip dinlendirin. Soğuyunca servis tabağına alıp servise sunun.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
2 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı soya yağı
2 su bardağı kaymaksız yoğurt
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 fesleğen yaprağı
Yeterince tuz
HAZIRLANIŞI
Önce pirinci diriliğini kaybetmeyecek şekilde hafif haşlayın ve suyunu süzün. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı mayonez, 2 su bardağı yoğurt ve yeterince tuz ilave edip iyice çırpın. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, haşlanmış pirinç ve yeterince tuz ilave edip servis tabağına alın, iyice karıştırın. Üzerinde 1 çorba kaşığı soya yağını gezdirin. Salatanın üzerine hazırlamış olduğunuz yoğurtlu sostan gezdirin. Dilerseniz üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Salatayı 20 dakika buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »