Soğanlı patates


MALZEMELER
1/2 kg patates
2 tane kuru soğan
1/2 kavanoz mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Kırmızı biber
Maydanoz

HAZIRLANIŞI
Patetesler haşlanır küp küp doğranır, soğanlar da salataya doğranır şekilde doğranır. Yoğurt, mayonez, tuz, kırmızı biber, maydanoz eklenir fazla zedelemeden karıstırılarak servise sunulur.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Soganli Patates Kizartmasi


MALZEMELER
1/2 KİLO PATATES
2-3 BAŞ ORTA BOY SOĞAN
MAYDANOZ
TUZ
KIZARTMA YAĞI

HAZIRLANIŞI
Patatesler küçük küpler halinde doğranarak kızartılır. Başka bir kapta ,halka halka doğranmış soğanlar tuzla ovulur. Patatesler ve kıyılmış maydanoz eklenir.Sıcak olarak ve et yemeklerinin yanında yenilmesi tavsiye edilir.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Soğanlı Pide


MALZEMELER
Hamur Malzemesi:
6 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
1 Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Kuru Maya
1 Tatlı Kaşığı Tozşeker
1/2 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
1 kg Soğan
1.5 Çay Bardağı Sıvıyağ
1/2 Su Bardağı Su
300 gr.Beyaz Peynir
1 Demet Dereotu
1 Demet Maydanoz
Karabiber , Tuz


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kaba unu boşaltın.Kuru mayayı bir bardak ılık süt içinde,tozşekerle birlikte karıştırarak eritin.Mayalı sütü una ilave ederek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ara ara su ilave edip yoğurmaya devam edin.Hamurun üzerini örterek 20 dk dinlendirin.
Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın.Bir tencerede yarım su bardağı su ile soğanlar suyunu çekene kadar pişirin.Sıvıyağı ilave ederek biraz kavurun.Ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.Beyaz peyniri ufalayın.Yeşillikleri ve peyniri kavrulmuş soğanla karıştırın.Tuz,biber ekip harcı hazırlayın.Kabaran hamuru tekrar yoğurun.Yarısını yağlanmış tepsiye yayın.Üzerine hamurun diğer yarısını döşeyin.Harcın üzerini iyice örtüp sivri uçlu bir bıçakla dilimleyin.Dilimlerin üzerine bıçak yardımıyla şekil verin.Pideyi tekrar 20 dk dinlendirin.
Üzerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Soğanlı Pirinçli Tavuk Sote


MALZEMELER
1 Orta Boy Soğan
1 çay Bardağı Prinç
1 adet tavuk Göğsü
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 çorba kaşığı salça
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz

HAZIRLANIŞI
Soğan küp küp doğranarak sıvı yağda hafif kızartılır ve içine küp küp doğranmış tavuklar atılır ve bir süre yağda çok az karıştırıldıktan sonra üzerine 1 bardak su,salça,karabiber ve tuz ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Yemeğimiz kaynadıktan sonra üzerine princimizi serperek demlenmeye bırakırız. Yemek demlendikten sonra üzerine ince kıyılmış maydanozumuzu serperek servis tabağına alabiriz.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Soğanlı Tart (6 Kişilik)


MALZEMELER
Hamur Malzemesi:
150 gr Margarin
2 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Tuz
İç Malzemesi:
3 Soğan
3 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
250 gr Kıyılmış Mantar
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
2 Yumurta
5 Çorba Kaşığı Süt
1 Su Bardağı Krema
1/2 Su Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi
Fesleğen, Karabiber, Tuz


HAZIRLANIŞI
Çukur bir kapta margarini bıçakla kıyın.
2 yumurta,2 su bardağı un ve 1 çay bardağı tuzu ekleyerek tart hamuru hazırlayın. Hamuru 30 dk buzdolabında dinlendirin.
Soğanları piyazlık doğrayın.Tavada 3 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.Soğan ve fıstıkları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.Kıyılmış mantar,kuş üzümü,tuz ve karabiberi ilave ederek biraz daha kavurun ve ocaktan indirin.
Hazırladığınız hamuru dolaptan çıkarın.Yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın. Hava alması için üzerine bıçakla delik açın. Isıtılmış fırında 15 dk pişirin.
Tartı fırından çıkarıp üzerine hazırladığınız harcı yayın.Yumurta,süt,krema ve kaşar peynirini karıştırıp harcın üzerine boşaltın.Tekrar fırına verip,üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Sıcakken dilimleyip servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [68/98] Önceki 66 67 68 69 70 Sonraki