Soğan Halkaları (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Adet Soğan
1 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Un
Tuz


HAZIRLANIŞI
Soğanların kabuklarını soyduktan sonra enlemesine yarım santimlik halkalar halinde doğrayın. Büyük halkaların içindeki küçük halkaları çıkartın.
Un, yumurta ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tencerede 1 su bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğan halkalarını unlu karışıma bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına alarak ızgara balık, et ve tavuğun yanında sıcak servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Soğan Pidesi


MALZEMELER
4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber


HAZIRLANIŞI
Maya ve şekeri lhk suda eritin. İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın. Parça hamurları 20-25 cm. çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.
Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın. Üzerine iç malzemeyi sürün. Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın. Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin. 200 derece ısıdaki fırında pişirin. (fırını önceden ısıtmayın.)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun. İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin. İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Soğanlı domates sosu


MALZEMELER
2 adet orta boy soğan
2 iri diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet iri domates
½ çay kaşığı kekik (inceltilmiş)
1 silme çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı şeker

HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları blender ile iyice kıyın. İnce bir elekten geçirip suyunu ve posasını ayırın. Elde ettiğiniz posayı kekik ile birlikte iyice kızdırmış olduğunuz yağa atın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde tuz ve şekeri katın. Her defasında bir çay bardağı su ilave edip suyunu çektirerek pelte kıvamına getirin. Son defasında ise soğanın suyunu ilave edip yoğunlaşana kadar pişirin. Domates salçasını da karıştırıp bir süre pişirdikten sonra blender ile iyice parçalanan domatesleri ilave edin. Kıvamı istediğiniz gibi olduğunda sosunuz hazır olmuş demektir.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Soğanlı Ekmek


MALZEMELER
Hamuru için;
2 yemek kaşığı kuru maya
6 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
3 adet kurutulmuş kırmızı biber
6 dal taze soğan
2 adet haşlanmış patates
Yarım demet dereotu
Yarım su bardağı siyah zeytin
Yarım su bardağı beyaz peynir

HAZIRLANIŞI
Kuru biberi ılık suda bekletin.

Bir kabın içinde ılık sütle mayayı eritin. Süt, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve un koyun. Yoğurup yumuşak bir hamur tutun. Hamuru üstü kapalı olarak en az 30 dakika dinlendirin.

İyice yıkadığınız yeşil soğanları ayıklayıp, ince ince kıyın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kırmızı biberi doğrayın. Haşlanmış patatesi küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Bütün bu malzemeleri hafifçe karıştırın.

Bu harcı mayalanan hamurla birlikte de yoğurun. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın, hamuru yerleştirip 35 dakika bekletin. 200° fırında 30 dakika pişirin.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Soğanlı Kavurma (4 Kişilik)


MALZEMELER
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.
Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.
Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.
Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [66/98] Önceki 64 65 66 67 68 Sonraki