MALZEMELER
6 adet yufka
2 şişe soda (maden suyu)
6 adet yumurta
1 su bardağı margarin (eritilmiş-soğutulmuş)
2 su bardağı rende beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle yağlanmış bir fırın tepsisine 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarinden 1 yemek kaşığı kadar gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Tekrar yağ gezdirelim. Ortadaki yufkanın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim.
Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim.
Derin bir kasenin içinde yumurtaları çırpıp, soda ya da maden suyunu üzerine ekleyelim.
Şimdi yumurtalı soda karışımını böreğin üzerine gezdirip, en az yarım saat bekletelim.
Sonra da böreğimizi 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek en az 25 dakika kızartalım. Sonra da böreğimizi sıcak sıcak servis yapalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 şişe soda
5 adet yufka
3 adet yumurta
200 gram margarin
100 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 kase kaşar peyniri rendesi (arzuya göre)
HAZIRLANIŞI
Yağlanmış tepsiye 1 kat yufkayı buruşturarak serelim. Üzerine eritilmiş margarini kaşıkla gezdirelim. Tekrar yufka serelim. Yağ gezdirelim. Ortadaki yufkamın üzerine ezilmiş beyaz peynirle karıştırdığımız maydanozu serpiştirelim.
Diğer yufkaları da aralarını yağlayarak tepsiye serelim. Keskin bir bıçak yardımıyla yufkayı kare kare dilimleyelim. 3 yumurtayı çırpalım. Tepsideki yufkanın üzerine dökelim.
2 şişe sodayı üzerine gezdirelim. Böreğimizi önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı ve üstü pembeleşene dek kızartalım.
Böreğimizisoğutmadan servis yapalım. (Arzu ederseniz pişirmede önce üzerine kaşar peyniri rende serpin).
Not: Soda, böreğe kabarıklık yumuşaklık sağlar.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr soğan
2 çorba kaşığı un
2 dilim bayat ekmek
5 su bardağı et suyu
2.5 çorba kaşığı tereyağ
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş
karabiber, tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet kuru soğan
6 dilim ekmek
1 su baradağı hazır çiğ krema
1 adet kesme şeker
2 paket et bulyon
3 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencerede sıvıyağ, yarım ay şeklinde doğranmış soğan, karabiber, tuz ve kesme şekeri kahverengi olana kadar karıştırarak kavurun. 3 bardak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Et bulyon, tereyağı, 3 bardak su ilave edin. 20 dakika daha kaynatın. Kremayı ilave edip, bir taşım kaynatın. Ocağı kapatın. Kaselere çorbayı eşit olarak paylaştırın. Kızarmış ekmek dilimlerini çorbanın üstünü kapatacak şekilde koyun. Üzerine kaşar peynirini bolca serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
400 gr. Soğan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Bardak Et Suyu
1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
4 Dilim Tost Ekmeği
1 Bardak Gravyer veya Kaşar Peyniri Rendesi
HAZIRLANIŞI
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak soğanların kabuklarını soyup, piyaz doğrayın. Tost ekmeği dilimlerinin kabuk kısımlarını alıp, iç kısmını küçük küpler halinde kesin. Bu ekmekleri fırın tepsisine koyup, 10-15 dakika, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Ekmekleri fırından alıp bir kenarda saklayın.
Orta boy bir tencereye tereyağı koyup eritin. Yağ kızınca, soğanları katıp, 4-5 dakika sürekli karıştırarak öldürün. Et suyunu ve biberi katın. Karışımı 10 dakika ağır ateşte pişirin.
Çorbayı, bir kepçesini ayırıp, kalanı derin bir cam kaba aktarın. Üzerine sırasıyla, kızarmış ekmekleri ve peynir rendesini serpiştirin. Ayırdığınız bir kepçe çorbayı peynirin üzerine dökün. Kabı fırının en üst katına sürün. 2 dakika sonra kabı fırından alıp, soğan çorbasını sıcak olarak servis edin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »