Sivri Bibier Turşusu


MALZEMELER
1 kg sivri biber
1 demet maydanoz kökü
5 su bardağı su
5 su bardağı sirke
6 diş sarmısak,dövülmüş
1/4 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
2 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Sivri biberleri yıkayıp, saplarını temizledikten sonra bir cam kavanoza yerleştirin. Üzerine bir demet maydanozun kökünü bağlayıp koyun, büyükçe bir tencereye su, sirke sarmısak, tuz ve kırmızıbiber koyup, orta ateşe yerleştirin. Karışımı bir taşım kaynattıktan son tencereyi ateşten alıp rafine yağı katın ve kendi halinde ılınmaya bırakın.
Karışım ılınınca kavanozdaki biberlerin üzerine döküp, kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Kavanozu serin ve nemsiz bir ortamde de 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis yapın.

Kategori: Mezeler - Ordövrler.

Yukarı Git »

Siyah Birayla Dana Yahni (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 kg. Antrkot Dana Eti, (küp şeklinde kesilmiş)
2 Adet Kıyılmış Soğan
1 Adet Dilimlenmiş Dolmalık Biber ve Kırmızı Biber
2 Diş Kıyılmış Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Yağ
1 Çorba Kaşığı Esmer Şeker
1 Çorba Kaşığı Un
12,5 cl. Siyah Bira
12,5 cl. Su
1 Tutam Kekik
1 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap Sirkesi
1 Çorba Kaşığı Beyaz Hardal
3 Tane Karanfil
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Fırını 150 dereceye ayarlayın. Tavada yağı kızdırın ve etleri içine atıp hafifçe kızartın. Sonra etleri düdüklü tencereye aktarın.
Soğanı, biberleri ve sarımsağı tavada birkaç dakika kavurun. üzerine un ve şeker serpin. Karıştırırken bir yandan da içine yavaş yavaş bira ve su ilave edin. Sonra kekik, sirke, hardal, karanfil, tuz ve karabiber serpin. Kaynama noktasına gelince, karışımı düdüklü tenceredeki etin üzerine dökün.
Tencerenin kapağını kapatın ve yemeği yaklaşık 1,5 saat ateşte tutun. Gerekirse yeniden su ve bira ilave edin.
Not: Yemeğinize havuç ve brokoli de ilave edebilirsiniz.

Kategori: Yahniler.

Yukarı Git »

Siyah Zeytinli Közlenmiş Sebze Salatası


MALZEMELER
2 adet bostan patlıcan
3 adet kırmızı arnavut biberi
3 adet yeşil çarliston biber
Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limon suyu
3 diş dövülmüş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyelim ve 2-3 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri bir kabın içinde biriktirelim. Dilimlenmiş zeytin ile dövülmüş sarmısağı karıştıralım.
Limon suyu ile çırpttığımız zeytinyağının içine tuz ve karabiber ilave edelim.
Yukarıdaki tüm karışımları birbiri içine aktaralım ve bir kaşık yardımıyla karıştırarak, salata servis kabına yerleştirelim.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Soay etli iç pilav


MALZEMELER
20 gr Soya eti (ılık su içinde en az 20 dakika bekletilmiş)
1 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
1 tutam yenibahar
1 tutam tarçın
1 su bardağı soya eti suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı soya yağı
1 demet dereotu
1/4 çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Soya yağında önce çamfıstığını beş dakika kavurun, üzerine ince kıyılmış soğanı ekleyin. Soğanların rengi hafif koyulaştığında, iyice yıkadığınız pirinci süzerek üzerine ilave edin. Kavurma işlemine pirinçler matlaşıncaya kadar devam edin. Kavrulan pirince soya eti ve suyunu ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin, altını kapatmadan önce iyice yıkadığınız kuşüzümünü ekleyin, yenibahar, tarçın, tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra ocağı kapatın. 20 dakika dinlendirin, çok ince kıydığınız dereotu ile karıştırarak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Sodalı Börek


MALZEMELER
3 Yufka
Yarım Şişe Soda
Kızartma için Sıvı Yağ


HAZIRLANIŞI
Birinci yufkayı düz bir zemine serin.Üzerini soda ile ıslatın.Sırayla ikinci ve üçüncü yufkaları da aynı şekilde ıslatarak üst üste yerleştirin.Yufkaların tümünü ortadan ikiye katlayın.Böylece 6 kat yufka elde edeceksiniz.
Kenarları keskin ufak bir fincan yardımıyla yufkadan düzgün daireler kesin.Tavada kızartma yağını kızdırın ve hazırladığınız daire şeklindeki sodalı yufkaları kızgın yağa atın.Börekleriniz hemen kabaracak ve şişecektir.Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin.Sıcak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [64/98] Önceki 62 63 64 65 66 Sonraki