MALZEMELER
4 adet iri kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
1 adet taze yeşil soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeler parçalayıcı robota (rondo) konulur ve püre olana kadar karıştırılır. Hem şnitzelin yanında, hem de yeşil salata ile birlikte servis edilebilir.
Kategori: Soslar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 su bardağı un
½ litre ayran
1 baş sarımsak
1.5 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yoğurun. Daha sonra hamurunuzu parçalara bölün. Böldüğünüz parçalardan oklava yardımı ile yufkalar açın. Hazırladığınız yufkaları saç üzerinde pişirin. Pişirdiğiniz yufka ekmeğini uzunluğuna rulo yaptıktan sonra 4-5 cm büyüklüğünde lokmalar kesin. Her bir yufkaya aynı işlemi yapın. Sarmısağı dövün ve ayranın içerisine ilave edip karıştırın. Kestiğiniz lokmaları sarmısaklı ayrana bandırıp dikine ve yanyana sıkışık bir şekilde fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bir kapta tereyağını kızdırıp fırından çıkan yemeğin üzerine dökün. Servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı un
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İçini Yağlamak İçin
5-6 yemek kaşığı margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)
HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine unu havuz gibi eleyerek yerleştirelim. Tuzu da ilave edip, harmalayalım.
Yavaş yavaş suyunu da ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
İyice yoğrulan, haskıllanan hamurun ele yapışmaması ve kulak memesinden biraz daha sert olması gerekir. İri greyfurt büyüklüğünde tek bir beze yapalım.
İri yumruk büyüklüğündeki bezenin-pazının üzerini nemli bir bezle örterek en az 30 dakika kadar dinlenmeye, kıvam almasını beklemeye bırakalım.
Dinlenen iyice özleşen hamuru tahta sininin üzerine, altına ve üstüne un serperek yerleştirelim.
Bir oklavayla 50-55 cm çapında büyük bir yufka şeklinde açalım.
Yufkanın üzerine 5-6 yemek kaşığı kadar eritilmiş ve ılıtılmış margarini kaşıkla gezdirelim.
Sonra yufkanın herhangi iki tarafını ortaya doğru katlayalım.
Yine aynı katlı kısımları tekrar üstlerine katlayıp, 10-15 cm eninde uzun bir dikdörtgen yufka şekline getirelim.
Bu dikdörtgen yufkayı iki ucundan tutarak, spiral gibi, birbirinden ters yönlere doğru burarak uzatalım.
Esnetilip, uzatılan ve yuvarlak burulmuş hale getirilen yufkayı kendi ekseni etrafında içe doğru sarıp, bir salyangoz şeklini verelim.
Salyangozun en dıştaki ucunu içe doğru sokuşturup, elimizle bastıralım.
Hamuru bu şekliyle 15 dakika kadar bekletelim.
Sonra üzerine elimizle bastırıp, bir miktar un serpip, oklavayla 30 cm çapında açalım.
Kızdırılmış saç üzerinde ya da yağsız tavada altını üstünü çevirerek iyice kızartalım.
Keteyi servis tabağına aldıktan sonra sıcakken, üzerini katı yağla yağlayıp, servise sunalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Kg Barbunya
Un
1 Bardak Sirke(İçine bir çay kaşığı bal eklenip karıştırılmış)
Birkaç Kuru Defne Yaprağı
2-3 Diş Sarımsak
Biberiye
Kırmızı Biber
Kıyılmış Maydanoz
Zeytinyağı
Balık Suyu
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
Fırının ısısını 180 dereceye getirin.
Ayıklayıp iyice yıkadığımız maydanozları kurutun. Sapları yapraklarından ayırıp bir kenarda tutun, sadece yapraklarını ince ince doğrayın.
Balıkların pullarını kazıyın, karaciğer dışında içini temizleyin, yıkayıp kurutun. Sarmısakları biraz biberle birlikte kıyın.
Isıya dayanıklı olan ve balıkların kat kat dizilmesini sağlayacak kadar geniş bir kabı biraz yağlayın. Biber ve sarmısakları gelişigüzel serpin, üstüne biraz da elinizle koparttığınız birkaç defne yaprağı gezdirin.Onun da üstüne maydanoz sapları, taze biberiye dalları, birkaç adaçayı yaprağıyla kaplayın.
Biraz zeytinyağı gezdirin, tuz, biber ekip balık suyu ve sirke dökün.
Kabı sıcak fırına verin, balıklara hiç dokunmadan 20 dakika kızarmasını sağlayın. Gerekirse kabın içindeki tiriti arada bir üstlerinde gezdirirsiniz.
Çıkardıktan sonra balıkları servis tabağına dizin, suyunu süzün. Elde ettiğiniz bir kaba koyun, biraz sirke döküp harlı ateşe oturtun.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
2 adet dolmalık biber
6 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
2 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
3 sap dereotu
HAZIRLANIŞI
Tencerede 6 bardak suyu kaynatın. İçine tuz, kesmeşeker ve sirke atın. Biberleri yıkayıp çatalla birkaç yerinden delin. Kaynayan sirkeli suya biberleri ve dereotunun saplarını atın. Dereotunun yapraklarını süslemek için ayırmalısınız. Biberleri 20 dakika kaynatın. Suyundan 1 kahve fincanı kadar ayırıp, kalanını dökün. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Ayırdığınız suya iri dövülmüş sarmısak, dereotu, limon suyu ve zeytinyağı ilave edip bu karışımı biberlerin üstüne dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »