Sahanda Yumurta (1 Kişilik)


MALZEMELER
50 gr sucuk
2 yumurta
30 gr (2 çorba kaşığı) Margarin


HAZIRLANIŞI
Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.
Sonra sucuk dilimlerini altüst edin. Bir dakika daha suda pişirin. Gerekirse bu arada sahana biraz sıcak su koyun.
Sahana margarini katın. Yağ erimeye başlayınca yumurtaları sahanın içine kırın. Yine ağır ateşte, yağı yakmadan, yumurtaların akı sertleşinceye kadar pişirin. Sahanı ateşten alıp, hemen servis yapın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Sahur Bohçası


MALZEMELER
3 tane yufka
2 adet tavuk göğsu
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI
Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun. Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama) kırarak yerleştirin. Aralarına dävülmüş cevizin yarısını koyun.
Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin.
Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Sahur Keyfi


MALZEMELER
6 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tereyağı

İç harcı için;
1 su bardağı lor peyniri
1 çay kaşığı kuru nane veya taze nane yaprakları
2 yemek kaşığı süt

HAZIRLANIŞI
Önce lorlu harcı hazırlayın. Peyniri çatalla ezin. Süz ve kuru naneyi ekleyip iyice karıştırın. Sonra cam bir kasede yumurtaları tuzla beraber çırpın. Bir teflon tavada 1 tatlı kaşığı tereyağı eritin. Çırpılmış yumurtanın yarısını tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Aynı şekilde kalan yumurtayı da pişirin. Daha önceden hazırladığınız peynirli harcı üzerlerine paylaştırıp, rulo yapın. Bekletmeden servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sakız Kabağı Salatası


MALZEMELER
1 kg ortaboy kabak
250 gr yoğurt
2 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
5-6 tane siyah zeytin


HAZIRLANIŞI
Kabakları kazıyıp kalın halkalar doğrayın. Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Hafifçe bastırarak suyunu iyice süzün.
Bir kaseye yoğurt koyup ezin.Yoğurt, sarımsak, tuz, ince kıyılmış dereotu ve kabağı iyice karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip servise sunun.Çok iyi bir diyet salatasıdır.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Sakızlı Çörek


MALZEMELER
1 su bardağı eritilmiş, ılıtılmış tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat (karbonat kullanırsanız üzerine iki damla limon sıkarsanız, kabartma kapasitesini arttırır)
Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak)
3-4 adet, diş kadar damla sakızı (fazlası hamuru acılaştırır)

Üzeri İçin;
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine yağı, sütü ve suyu koyup, dövülmüş damla sakızı ve tuzu ekleyelim.
Bir taraftan da azar azar unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
Sonra bu hamuru 30 dakika kadar üzerine bir bez örterek dinlenmeye bırakalım.
Dinlenen hamurdan elimizle kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yaklaşık 15 cm boyunda yuvarlak çubuklar yapalım.
Sonra da bu çubukların uçlarını birleştirelim ve ufak simit şeklini verelim. Ya da elimizle yuvarlayarak 9-10 santim çapında yuvarlak çörekler yapabilirsiniz.
Yağlanmış bir tepsiye bu çörekleri yerleştirelim.
Çırpılmış yumurta sarılarını her bir çöreğin üzerine bir fırça ya da bir top pamuk yardımıyla sürelim.
Üzerlerine çörek otu serpiştirip, 175 dereceye ayarlı fırına yerleştirelim.
30-35 dakika kadar pişen çörekleri sıcak olarak da servise sunabilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [6/98] Önceki 4 5 6 7 8 Sonraki