MALZEMELER
2 yemek kaşığı pirinç unu
55 gr. pudra şekeri
300 gr. un
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
½ paket vanilya
HAZIRLANIŞI
Yukarıda saydığımız malzemelerin hepsini iyice karıştıralım. Koyu boza kıvamında elde ettiğimiz hamuru, içini yumuşamış margarinle yağladığımız orta boy bir kalıba boşaltalım. Fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, 35 dakika kadar fırında pişirelim. Daha sonra fırından çıkarır çıkarmaz, iki parmak genişliğinde çubuklar halinde tepside keselim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra da servis yapalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 adet havuç
1 adet kabak
10 adet brüksel lahanası
100 gram tam yağlı tuzlu beyaz peynir
4 adet büyük diş sarmısak
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Brüksel lahanaları temizlenir, çok yumuşamayacak şekilde haşlanır. Diğer tarafta havuç ve kabaklar boyuna ince ince (jülyen) kesilir. Tavaya zeytinyağı konulur ve kızdırılır, önce havuçlar atılır, birkaç dakika çevrilir, ardından kabaklar atılır. Çatalla ara sıra yumuşaklıkları kontrol edilir, istenen kıvama gelince, minik parçalara bölünmüş sarmısaklar içine atılır. Haşlanmış brüksel lahanaları ikiye bölünerek tavaya eklenir. Çatalla ezmiş olduğumuz beyaz peynir sebzelerle karıştırılır ve birkaç dakika tahta kaşıkla çevrilerek erimesi sağlanır. Sıcak olarak servis yapılır.
Salata, meze veya aperatif olarak yenilebilir.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 adet yufka
2 su bardağı kavrulmuş kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Hazır yufkaları üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün.
Yufkanın birini tezgaha serin. Ortasından kesin. İki parçasını üst üste koyup, yine ortadan ayırın. Bu birkaç kat yufkadan üçgenler kesin. Her bir üçgenin kısa düz kenarına kavrulmuş kıymadan 1 yemek kaşığı koyun. Yufkayı sigara gibi sarın. Yağsız teflon tavada kızartıp üzerine tereyağ sürün. Ayranla servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişi için
8 parça sığır bifteği
2 çorba kaşığı margarin
5 adet piyaz doğranmış iri soğan
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yaprak defne
3 su bardağı su
2 şişe bira
tuz
bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuzi defne, bira ve suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişi için
600 gr sığır filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı rafine yağı
½ tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı beyaz şarap
6 çorba kaşığı krema
tuz
az kırmızı yaprak biber
Sosu için:
1 su bardağı kaynar süt
4 çorba kaşığı soğuk süt
1 adet soğan (piyaz doğranmış)
1 çorba kaşığı tepeleme dolu un
1 tatlı kaşığı margarin
2 kahve fincanı beyaz şarap
½ çay kaşığı kırmızı yaprak biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Filetoyu piyaz dilimleyip, tuzlayıp, biberleyin. Bir tavaya rafine yağını koyun kızdırın ve tereyağını, soğanı ve eti ilave edin. Hızlı ateşte 2-3 dakika sote yapıp bir tabağa boşaltın, etin bıraktığı suyu tavaya süzdürüp beyaz şarabı ilave edip yarısını çektirin. Kremayı ve hazırladığınız sos kremi ilave edip bir kere kaynatıp ateşten alın. Eti ilave dip karıştırıp servis edin.
Sosun hazırlanışı : Küçük bir kaba yağı ve soğanı koyup orta ateşte 1-2 dakika sote yapıp kırmızı biber ve beyaz şarabı ilave edin. Kaynatarak şarabın yarısını çektirin ateşten alın. Ilık hale gelince unu ve dört kaşık sütü ilave ederek iyice karıştırın. Sünmemesi için 4-5 dakika bekletip kaynar sütü ilave edip karıştırın ve karıştırarak orta ateşte 4-5 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Süzdürün ve kullanın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »