MALZEMELER
1 kase kuru fasulye
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kırmızı biber
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI
İlk yapmamız gereken 1 kase kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatmak olmalıdır. Ertesi sabah suyunu süzelim ve bir tencerede üzerine 3-4 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle haşlayalım. Fasulyeler iyice yumuşayıncaya (helmeleninceye) kadar pişirelim. Sonra robotta veya çatalla iyice ezelim. Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber ve zeytinyağı ile çırparak hazırladığımız sosumuzu gezdirelim. En son olarak ince kıydığımız maydanozlarla süsleyerek servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 büyük margarin (oda sıcaklığında erimiş)
2 yumurta
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2yumurta
250gr margarin
500gr nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz şeker
2 kaşık un
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker erimiş yağ ile çırpılır.Sonra diğer malzemeler de eklenerek karıştırılır ve yuvarlatılarak yağlanmamış tepsiye dizilr.Beyazken fırından çıkarılır.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kişilik
1 adet yeşil salata
2 küçük demet su teresi yada roka
1 dilim ekmek
1 adet yumurta (2 dakika haşlanmış)
2 adet kıyılmış ançuez
4 adet ançuez filetosu
¼ çay kaşığı hardal
bir tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı rende gravyer
HAZIRLANIŞI
Salata çeşitlerini temizleyip yıkayın ve susuz olarak sudan çıkarın. İki parmak eninde doğrayın ve kurulayın. Ekmeğin kabuğunu çıkarıp zar gibi doğrayın ve kızartın. Büyük bir salata kasesinin içine tuzu ve sarımsağı koyun. Bir çatal ile sarımsağı bastırıp tuz ile kasenin dibini sarımsak kayboluncaya kadar ovun. Kıyılmış ançuezi ekleyin ve çatalla ançuezi ezerek karıştırın, salatayı ekleyin. Başka küçük bir kaseye hardal, karabiber ve yumurtayı ekleyin. İyice karıştırıp sirke ve zeytinyağını karıştırarak ekleyin ve salatanın üzerine dökün. Peynirin yarısını ve kızarmış ekmeği üzerine serpin. İki çatalla iyice karıştırın bir salata kasesine boşaltın. Üzerine kalan peyniri ve ançuez fletolarını ilave edip servis edin.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet marul
1 adet tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay pardağı kroton ekmeği
10 adet küp şeklinde doğranmış kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Marulu yıkayıp süzdükten sonra iri iri doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerine küçük küçük doğradığınız tavuk parçalarını, kroton ekmeği ve küp şeklinde doğranmış kaşar peynirini koyun.
Servis yaparken hazırladığınız sosu salatanın üstüne dökün. Domates ve parmesan peyniriyle süsleyip servis yapın.
SOSUN TARİFİZeytinyağ, ançuez, limon suyu, parmesan peyniri, sarmısak ve karabiberi mikserde çırpın. Yumurta sarısını ve hardalı da ayrı bir kapta çırptıktan sonra mikserdeki karışıma ekleyin.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »