MALZEMELER
1 kg şeker
1 kg yarma şeftali
1 adet limonun suyu
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri bir tülbente koyun, kaynar suya daldırıp çıkarın ve hemen ardından soğuk suya sokup çıkarın. Şeftalilerin kabuğunu soyduktan sonra ve ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Çelik bir tencereye malzemeyi, bir sıra şeftali, bir sıra toz şeker olacak şekilde yerleştirin. En üste şeker serptikten sonra bir gün kadar, şekerin meyvelerin suyunda erimesi için bekleyin. Sonra orta ateşte, reçel kıvamını buluncaya dek kaynatın. Reçel kıvamını bulduğunda, limon suyunu tencereye boşaltın ve hafif karıştırıldıktan sonra 3 dakika kadar daha kaynatıp, ateşten alın, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Reçeller - Marmelatlar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Hamur Malzemesi:1 Çay Bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Paket Kabartma Tozu
Yarım Limon
1 Su Bardağı Un
1 Yumurta
İç Malzemesi:2 Şeftali
1 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
1 ÇorbaKaşığı Fındık
2 Yemek Kaşığı Şeftali Marmeladı
HAZIRLANIŞI
Bir kapta hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun. Şeftalileri küp şeklinde doğrayın.
Hamuru merdaneyle açıp iki yanını bıçakla çıtlatın. Ortasına şeftali, üzüm ve fındığı ilave edip saç örgüsü gibi sararak 180 derece ısıtılmış. fırında pişirin.
Şeftali marmeladını ısıtıp pişirdiğiniz sarmanın üstüne sürün. Fındık veya fıstık serperek servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
HAZIRLANIŞI
Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Fırın poşetinin içine yerleştirip 4 çorba kaşığı şeker ve 1 bardak su ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. iyice soğuyunca düz bir tabağa dizin.
Su, süt, nişasta ve 1 çorba kaşığı şekeri orta ateşte pişirin. Düz bir kalıba döküp donması için bekletin ve kare kare kesin.
Şeftalilerin üstüne fıstık serpip kare kestiğiniz muhallebileri üzerlerine yerleştirin. Gülsuyu ve pekmez ilave ederek servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 Adet etimek
3 Adet orta boy şeftali taze yada komposto (ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkartılmış)
1 Kutu krema
5 Çorba kaşığı pudra şekeri
6 Çorba kaşığı hindistanevici(2 kaşığı süslemek için ayırın)
HAZIRLANIŞI
Derin bir kabın içerisinde krema ile pudra şekerini el mikseri ile iyice karıştırın,
Etimekleri fırına dayanıklı bir tepsiye dizin,
Hazırladığınız karışımı üzerine sürün ve hindistancevizini serpin,
Her etimek üzerine birer şeftali koyarak 200 dereceye ayarladığınız fırında 10 dakika pişirin.
Kalan hidistancevizi ile süsleyerek,
Soğuk olarak servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 şeftali
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardaği un
HAZIRLANIŞI
Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Yumurta, un, vanilya, kabartma tozu ve şekeri karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
Kek kalıbını yağlayıp şeftali dilimlerini dizin. Kek hamurunu üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Servis tabağına alıp dilimeyerek servis yapın.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »