Sebzeli Yaz Çorbası (3 Kişilik)


MALZEMELER
2 Adet Domates
2 Adet Salatalık
1 Adet Dolmalık Biber
1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
3 Diş Sarmısak
3 Dilim Tost Ekmeği
1 Çay Bardağı Tavuk Suyu
1.5 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Domateslerin çekirdeklerini çıkarın. Salatalık ve sarmısağın kabuklarını soyun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. Ekmeklerin kabuklarını çıkarıp, çok küçük doğrayın.
Tavuk suyunun üzerinde biriken yağı alın. Tüm malzemeyi blendırda karıştırın. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin. Soğuk olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebzeli Yaz Güveci


MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 su bardağı bezelye
2 adet kuru soğan
8 diş sarmısak
200 gr. tane fasulye
1 adet patlıcan
4 adet patates
2 adet havuç
2 adet domates
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın. Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bezelyelerin içlerini çıkartın. Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin.
Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun. Ocağı kapatın. Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun. 2 adet domatesi rendeleyin. Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Seçilin domates çorbasi


MALZEMELER
500 ml süt
3 yemek kaşığıun
2 yemek kaşığıtereyağı
3 yemek kaşığısalça
1 subardağı su
tuz
karabiber
pul biber
rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI
Yağ eritilir,un kavrulur,salça eklenir,biraz daha kavrulur.süt ve su eklenir.iyice karıştırılır,topak topak olmaması için süzgeçten geçirebilirsiniz.Kaynayınca tuz ve diğer baharatlar eklenir.Kaynadıktan sonra , kısık ateşte 10 dk daha kaynatılır.Servis yaparken, üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Şef Salata (2 Kişilik)


MALZEMELER
1/2 Göbek Salata
1/2 Katı Yumurta
1 Dilim Dana Jambon
1 Dilim Tavuk Jambon
1/2 Tavuk Göğsü
1 Çay Kaşığı Mısır
1/2 Domates
2 Siyah Zeytin
3 Yaprak Roka
Sos malzemesi:
1 Çorba Kaşığı Hardal
2 Çorba Kaşığı Mayonez
2 Çay Kaşığı Sirke
1/2 Çay Kaşığı Karabiber
2 Çay Kaşığı Limon Suyu
1/2 Çay Kaşığı Tuz


HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayıp dana jambon ve tavuk jambon ile beraber uzunlamasına doğrayın. Salata tabağının içine göbek salatayı doğrayıp üzerine uzun kestiğiniz jambonları ve piliç göğsünü ilave edin.
Hardal, mayonez, sirke, karabiber, tuz ve limon suyunu blenderden geçirip salatanın sosunu hazırlayın.
Domates ve yumurtayı dilimleyip zeytin, roka ve mısır ile salatanın üzerini süsleyin. Arzu ettiğiniz kadar sos dökerek servis yapın.

Kategori: Sakatat Yemekleri.

Yukarı Git »

Şef salatası


MALZEMELER
1 kişilik
½ yeşil salata
10 yaprak su teresi yada roka
1 dilim gravyer peyniri
2 dilim haşlanmış tavuk göğsü
2 dilim dil füme
2 adet zeytin
½ küçük domates
½ haşlanmış yumurta
Sos için:
1 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı kıyılmış salatalık turşusu
yeşil zeytin
bir tutam kırmızı biber


HAZIRLANIŞI
Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın. Salataları temizleyip birkaç su yıkayın. 2 parmak eninde doğrayın. Büyükçe bir salata kasesine yoksa çorba tabağına koyun. Bıçak sırtı kalınlığında dilimlenmiş dil, peynir,ve tavuk göğsünü kibrit biçimi dilimleyin. Üç demet halinde ayrı ayrı salatanın kenarlarına, ortasına doğru dikey olarak koyun. Domatesi ve yumurtayı boyuna üçe dilimleyip salatanın kenarına dizip zeytini de ekleyin. Arzu edeceğiniz salata sosu ile yada şimdi yaptığımız sos ile servis edin.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [48/98] Önceki 46 47 48 49 50 Sonraki