Sebzeli Tartlar 2 (12 Kişilik)


MALZEMELER
300 gr Kekun
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
150 gr Tereyağı
1 Su Bardağı Soğuk Su
Çırpılmış 1 Yumurta Sarısı, Tuz
Krema için
3 Yumurta
1 Su Bardağı Süt
1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Karabiber
Sebzeli harç için
1 Küp Doğranmış Kabak
1 Küp Doğranmış Havuç
1 Küp Doğranmış Patiıcan
1 Rendelenmiş Soğan
1 Çorba Kaşiği Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz ve Taze Nane


HAZIRLANIŞI
Un, tuz ve kabartma tozunu eleyin. Tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip yoğurun. 5 dakika buzdolabında dinlendirin. 12 eşit parçaya bölün. Küçük tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları yerleştirin. Ortasına hafifçe bastırıp kenarlarını düzeltin.
Krema malzemelerini iyice karıştırıp kremayı hazırlayın. Sebzeli harcı hazırlamak üzere sebzeleri tereyağı veya zeytinyağı karışımında yumuşayana kadar soteleyin.
Kalıplardaki hamurların içini sebzeli harçla doldurup üzerini krema ile kapatın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Kalıplardan çıkarıp hazırladığınız yeşil salata eşliğinde servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Sebzeli Tartlar (4 Kişilik)


MALZEMELER
175 gr yufka
7 gr yağ
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 gr brokoli
50 gr karnabahar
50 gr havuç
175 gr kaşar peyniri
Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar


HAZIRLANIŞI
Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin.
Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın.
Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin.
200 derecede, yufkalar altın sarısı bir renk alana kadar fırınlayın.
Brokoli ve karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Havuçları dilimleyip 10 dakika buharda haşlayın.
Sebzelerin üzerine 50 gram labne peyniri ekleyin. Her kalıbın içine önce peynirin geri kalanını sonra da sebzeleri koyarak servis yapın.
Hamurisi yiyeceklerin, pilav ve makarnanın yanında ayrıca tatlı yemeyin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Sebzeli Tavuk


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1/2 kg mantar
1 adet soğan orta boy
karabiber
tuz
2 adet orta boy havuç

HAZIRLANIŞI
Tavuk haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır. Sebzelerde küçük parçalar haline getirildikten sonra önce havuç sonra soğan mantar ilave edildikten sonra pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra bezelye ve pirinç
konularak biraz daha kavrulduktan sonra yeteri kadar tavuğun suyu konularak baharatlar ilave edilir kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Tavuk


MALZEMELER
2 adet tavuk göğüs
4 yemek kaşığı konserve mısır
2 su bardağı mantar
3 adet orta boy patates
1 demet ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI
Ispanakların köklerini ayırıp, bir süre tuzlu suda bekletin. Süzdürüp, bol suda yıkayıp, ayıklayın ve doğrayın. Mantarların zarını ayırıp, kararmamaları için limonlu suda bekletin.
Tavuk göğüslerini 2 bardak suyla birlikte 5 dakika haşlayın, küçük küçük doğrayın. Tencerede 2 kaşık tereyağını eritin, tavla zarı formunda doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Dikine ikiye böldüğünüz mantarları ekleyerek, mantar verdiği suyu çekene kadar kavurmaya devam edin. Tavuk parçalarını da ekleyip 3-4 dakika karıştırarak soteleyin. Fırın kabına tavuklu karışımı, ıspanakları, yuvarlak dilimler halinde doğranmış patatesleri, mısırı, karabiberi ve tuzu koyun. Beşamel sos için, kalan tereyağında unu sararıncaya dek kavurun. Süt ekleyip muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatarak, rendelenmiş kaşarı ekleyin. Sosla tavuğun üstünü kaplayın. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirip, sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sebzeli Tavuk (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çay Bardağı Beyaz Şarap
1 Yemek Kaşığı Kekik
4 Adet Tavuk Butu (850 gr)
2 Adet Havuç
2 Adet İnce Pırasa
1 Adet Kereviz
2 Adet Soğan
Tuz, Karabiber
2 Yemek Kaşığı Margarin
2 Yemek Kaşığı Silme Un
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
2 Yemek Kaşığı Süt Kreması


HAZIRLANIŞI
Şarap ve kekiği karıştırın.
Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin.
Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın.
Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.
Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın.
Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun.
Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber katın.
Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [46/98] Önceki 44 45 46 47 48 Sonraki