Sebzeli Pilav (4 Kişilik)


MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Pirinç
2 Su Bardağı Sebze Suyu
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 İnce Dilimlenmiş Soğan
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Küçük Havuç (küp doğranmış)
2 İnce Dilimlenmiş Pırasa
1 İnce Doğranmış Kereviz Sapı
1/4 Doğranmış Lahana
2 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1.5 Su Bardağı Sıcak Sebze Suyu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Sıcak suyla yıkanmış pirinçleri süzüp 2 su bardağı sebze suyuyla tencereye ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Kapağını kapatıp 30 dakika pişirin. Ateşten alıp geniş bir mutfak bezinin üzerine pirinci yayıp kurumaya bırakın. (Tane tane ayrılması için)
Sıvıyağı ısıtıp doğranmış soğan ve havuçları ekleyin. Ateşi yükseltip sebzeler diri kalacak şekilde 2-3 dakika çevirin. Tereyağı, tuz, baharat, diğer sebzeler ve pirinci ilave edin. İyice karıştırın. Sıcak sebze suyu ve soya sosunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Sebzeli pirinçli krep


MALZEMELER
1,5 su bardağı Amerikan pirinci (haşlanmış)
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Biraz maydanoz, dereotu (kıyılmış)
Yeterli miktarda tuz, karabiber

Krep için:
1 su bardağı un
3 yumurta
3/4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı soya yağı
Yeterli miktarda tuz

HAZIRLANIŞI
Krebi hazırlamak için unu, yumurtayı, sütü, yağı ve tuzu karıştırın. Teflon tavayı yağlayıp krep hamurundan biraz dökün. Her iki tarafını da pişirdikten sonra haşlanmış pirinci, kaşar peyniri rendesini, dereotunu, bir miktar maydanozu, karabiber ve tuzu karıştırın, bunu krebin ortasına yerleştirin. Rulo halinde sarıp 2 parmak kalınlığında kesin. Bu krep parçalarının üzerine kaşar peyniri, biraz dereotu ve maydanoz serperek 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika kadar pişirin.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Poğaça


MALZEMELER
3 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin)
1 çorbakaşığı kıyılmış naydanoz
6 adet milföy hamuru
2 çaykaçığı hardal
90 gr krem peynir
200 gr patates
1 adet pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
tuz ve karabiber

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Soğanı doğrayın, yağla berabere bir kaba koyup 5 dakika kadar çevirin. Doğranmış pırasa, patates ve havucu da ilave edip on dakika pişirin. Hardal, maydanoz, tuz ve karabiberi de kattıktan sonra 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp, soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarının içine sebzefi karışımdan koyun üzerlerine peyniri ilave edin, kapatın.
Hamurların üzerine çırpılmış yumurta sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin, servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Püre (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Adet Orta Boy Patates
1 Adet Orta Boy Havuç
½ Su Bardağı Süt
50 gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Haşlanmış veya Konserve Bezelye
2-3 Adet Kornişon Turşu
Tuz
Süslemek İçin
Mantar, Salam, Bezelye
Marul Yaprakları


HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havucu aynı tencerede haşlayalım.Sıcak suyunu döktükten sonra ılınması için soğuk suya tutalım. Patateslerin, sıcakken kabuklarını soyarak, rendeleyelim. İçine yarım su bardağı sıcak sütü, 50 gr tereyağını ve tuzu ekleyelim. Patates ezeceği ile pürüzsüz bir kıvama gelene dek ezelim.
İçine küçük küpler halinde doğranmış havuç, kornişon turşu, bezelyeyi ekleyerek karıştıralım. Püreyi servis tabağına düzgün şekiller vererek yerleştirelim. Küp şeklinde kesilmiş salam, bezelye ve mantar dilimleri ile süsleyelim. Arzuya göre marul yaprakları içinde servis yapalım

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli sac kavurma


MALZEMELER
MALZEMELER :

½ kg kırmızı yağsız kuş başı et
2 baş soğan
2 diş sarmısak
1 adet havuç
1 su bardağı sıvı yağ
2 domates
1 adet patlıcan
2 adet patates

HAZIRLANIŞI
Önce soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun, hemen ardından etleri de kavurun sonra sebzeleri ekleyin ve kavurma işlemi bitince 1 bardak salçalı su ilave edin yalnız salçalı suya bir çay bardağı süt ilave edilirse daha lezzetli olur.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [44/98] Önceki 42 43 44 45 46 Sonraki