Sebzeli omlet


MALZEMELER
1 soğan
2-3 adet haşlanmış patates
1 adet kırmızı yada yeşil biber
2-3 yemek kaşığı yağ
çok az pişmiş fasulye veya havuç veya bezelye
4 yumurta
tuz
karabiber
doğranmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri dilimleyin, soğanı soyup ince ince kıyın. Biberin kabuğunu ve çekirdeklerini çıkarıp onu da iyice doğrayın. Yağı bir tavanın içinde kızdırın, patatesleri, soğanı ve biberi hep birlikte koyup, soğan pembeleşene kadar pişirin. Daha sonra diğer sebzeleri ve maydanozu ekleyin. yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Baharatı ekleyin. Sebzelerin üzerine dökün. İki tarafı da iyice kızarınca servis yapın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Omlet (4 Kişilik)


MALZEMELER
175 gr soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 orta boy kırmızı biber
1 orta boy yeşil biber
450 gr domates
6 yumurta
biraz kekik
5 dal taze maydanoz


HAZIRLANIŞI
Bir tavaya zeytinyağını koyun. Doğranmış soğanı içine ekleyip, rengi değişip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte kavurun.
Diğer tarafta sarmısağı dövün ve tavanın içine ekleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın ve onu da tavaya ilave edin. Sık sık karıştırarak 6-7 dakika kadar pişirin
Domatesleri soyup çekirdeklerini ayırdıktan sonra ufak ufak doğrayın. Onu da tavaya ekleyin. Suyunu çekip, iyice pişinceye kadar bekleyin.
Bir kapta yumurtaları hafifçe çırpın ve maydanoz ile diğer baharatları da ekleyerek tavaya dökün. Bir spatula yardımıyla yumurtanın her tarafa karışmasını ve iyicepişmesini sağlayın. Karışını katılaşıp, altın rengini alıncaya kadar pişirin.
Omlet piştikten sonra ince ince kıydığınız maydanozları üzerine serperek, bir dilim taze ekmek eşliğinde servis yapın.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Pay (4 Kişilik)


MALZEMELER
HAMUR IÇİN
1.5 Su Bardağı Un
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Margarin
3-4 Çorba Kaşığı Su
Tuz, Kırmızıbiber
İÇ MALZEMESİ
250 gr Brokoli
5-6 Dal Maydanoz
1 Dolmalık Biber
2 Pırasa
4 Havuç
1/2 Limon Suyu
BEŞAMEL SOS İÇİN
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Süt
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Un, kabartma tozu, tuz ve kırmızıbiberi harmanlayın. Margatini ekleyerek yoğurun. Yavaşça su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamut elde edin.Üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
Brokoliyi parçalara ayırın. Maydanoz, biber ve pırasaları doğrayın. Havuçları ince ince dilimleyin. Sebzeleri fırın kalıbına alın. Limon suyunu gezdirip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
Beşamel sos için; margarini eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyip fırından çıkardığınız sebzelerin üzerine dökün.
Hamuru 1.5 cm kalınlığında açıp kalıbın üzerine kaplayın. Artan kısımlarıyla üzerine şekiller yapın. Üzerine çırpılmış yumurta sürüp 30 dakika daha fırında pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Sebzeli pilav


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı et
1 küçük kutu konserve bezelye
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş küçük soğan
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Fındık büyüklüğündeki kuşbaşını, margarinde pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuklarını soyduğunuz soğanı bütün olarak içine atın. Suyunu koyun, pişmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca, küp şeklinde doğradığınız havucu da katın, o da yumuşasın. Etler iyice yumuşayınca, konserve bezelyeyi yıkayıp aynı tencereye atın. Bu arada bütün soğanı tencereden alın.
Tuzunu ayarlayıp biraz karabiber koyun. Suyu yarıya ininceye kadar kaynasın. Bu arada tuzlu suda dinlendirip iyice yıkadığınız pirinci tencereye boşaltın, bir iki karıştırıp kaynatın ve altını kısın. Hafif ateşte pirinçler şuyunu çeksin, sonra çok kısık ateşte, kapak altına bez koyup demlendirin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Sebzeli Pilav


MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır (konserve)
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 demet dereotu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Ayıkladığınız pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin.

Tencerede tereyağını eritin, zar biçiminde doğradığınız kuru soğanları pembeleşinceye dek kavurun. İçine pirinci ekleyip, 10 dakika daha karıştırarak kavurun. Üstüne haşlanmış bezelye, mısır, karabiber, tuz ve 4 bardak su koyup, pilav suyunu çekinceye dek pişirin. Kıyılmış dereotunu karıştırarak, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [43/98] Önceki 41 42 43 44 45 Sonraki