MALZEMELER
750 gr. kemiksiz bütün kuzu budu
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
İçi için: 2 adet havuç
2 adet kabak
HAZIRLANIŞI
Kuzu budunun üzerine karabiber ve tuz serpin. Havuç ve kabakları soyup, kaynar suda 3 dakika haşlayın. Sebzeleri uzunlamasına kestikten sonra kuzu budunun üzerine koyun.
Budun kenarlarını içe doğru kapattıktan sonra rulo şeklinde sarın. Ruloyu bir iple sararak bağlayın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Budun her tarafını çevirerek sarın.
Budu fırırntepsisine koyun. İri parçalara bölünmüş soğan, havuç ve biberi ilave edin. 160 derece fırında 45 dakik, pişirin. Kuzu budunu, iç pilav ya da fırınlanmış patates ile servis edin.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 paket lazanya
250 gr kıyma
3 adet kuru soğan
2 adet havuç
3 adet domates
2 su bardağı kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce lazanyanın iç harcını hazırlayın. Kuru soğanları incecik kıyın, tereyağı erittiğiniz tavada hafifçe sarartın ve kıymayı ekleyin. Kıymanın yumuşak olması için 1 yemek kaşığı su katın. Karıştırarak pişirmeye başlayın. 5 dakika sonra yıkayıp, ayıkladığınız ve rendelenmiş havuç, domates ve dikey doğranmış mantarları ekleyin. 10 dakika kadar kavurup, tuzunu ve karabiberini ekip, ateşten alın.
Şimdi beşamel sosu hazırlayın. Derin bir tavada tereyağını eritin. Unu katarak sararıncaya dek kavurun. Süt ekleyerek 5 dakika kadar birlikte karıştırarak pişirin. Kaşar peyniri rendesini serperek ateşten alın. Boza kıvamında olmasına dikkat edin.
Bu tarifimizde klasik lazanya tarifinin dışına çıkalım. Bu kez lazanyayı haşlamadan, tepsinin boyutuna göre ilk sıraya kuru olarak dizin. Üzerini kıymalı harç ve beşamel sosla kaplayın. Bu sıralamayı kullandığınız kalıba göre tekrarlayın. En üste sadece beşamel sostan sürüp, fırına alın. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin ve sıcak servis yapın.
Yemekçinin notu: Sahurda zaman kazanmak için lazanyayı hazırlayıp, üzerine streç filmle kapatarak buzdolabına alın. Sahurda streç filmini çıkararak fırınlayın.
SOSUN TARİFİTereyağında unu pembeleşene kadar kavurun. Süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edip muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın, ocaktan alın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
25 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
1 adet havuç
5 adet dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Havucu ayıklayın, rendeleyin. Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun. Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin. Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ilave edip karıştırın. Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın. Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun. diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin. Yumurta sarılarını üzerlerine sürün. Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 Paket Çubuk Makarna
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
100 gr Mantar
4 Dilim Jambon
1 Adet Kırmızı Dolmalık Biber
1 Adet Havuç
130 gr Tane Mısır
3 Adet Taze Soğan
1/2 Bardak Soya Fasulyesi
2 Çay Kaşığı Soya Sosu
1 Çorba Kaşığı Domates
Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı tuzlu su ile yumuşayana dek haşlayın. Haşladıktan sonra süzüp tencereye koyun. Kapağını kapatın.
Yağı geniş bir tavaya koyup, orta ateşte kızdırın. Küçük doğranmış mantarları ve jambonları içine ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
Daha sonra içine rendelenmiş havuç, mısır, soğan, tuz, soya fasulyesi, domates sosu ve çekirdekleri çıkarılmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Makarna ile birlikte servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
120 gr kelebek makarna
1 havuç
1 pırasa
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
HAZIRLANIŞI
Havucu temizleyip küçük küçük doğrayın. Pırasayı temizleyip ince ince dilimleyin.
5 bardak tavuk suyunu tencerede kaynatın. Havuç ve pırasayı ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tuz serpip makarnayı ekleyin. Çorba koyulaşıncaya kadar kapağı yarı açık olarak pişirin.
Üzerine zeytinyağını döküp karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »