Safranlı Pilav


MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı safran
3 su bardağı su
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Suyunu süzüp, yıkayın. Süzgeçte bırakın.
Tencerede yağı eritin. Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin. Yağda pembeleştirin. Pirinçleri ilave edin. 5 dakika kavurun. Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın. Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın. 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Safranlı Pilav (2 Kişilik)


MALZEMELER
2 tutam safran
Bir buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç
Tuz


HAZIRLANIŞI
2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin. Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin.
1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Safranlı Tavuk


MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
2 su bardağı mantar
3 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı safran
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağı
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Mantarları yıkayıp enlemesine bölün. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Göğüs etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağı, doğranmış sarmısak ve tavuk etlerini ekleyip, soteleyin. Mantarı da ilave edip suyunu verip çekene kadar kavurun. Safranı tuz serper gibi serpiştirip, karıştırın. 2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Safranlı Tavuk Çorbası


MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü (yada iki adet iri tavuk budu)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı safran
7-8 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı pirinç

Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı limon suyu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, tavuk göğsünü ya da derisi soyulmuş tavuk butlarını keskin bir bıçakla, ufak kuşbaşı et formunda yani küp küp doğrayın.

Sonra, orta boy bir tencereye zeytinyağını koyup, orta ısılı ateşin üzerine oturtun.

İçine ince doğranmış soğanları ve doğranmış tavuk etlerini ilave edin.

Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun.
Mısır püskülü şeklindeki kırmızı safranı ya da toz safranı da ekleyip karıştırmaya devam ederek, 5 dakika daha kavurun.

Daha sonra, sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyerek çorbayı kaynamaya bırakın.

Bu arada pirinci sıcak suyla iyice yıkayıp süzün ve kaynamakta olan çorbanın içine ekleyerek, karıştırın.

Diğer taraftan, terbiye için ufak bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın.

Çorbayı ateşten almadan 5 dakika önce terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin.

Terbiyeyle en az 5 dakika pişen ve yumurta kokusu giden çorbayı sıcak olarak servise sunun.

İsterseniz ince kıyılmış dereotu yada maydanozla da süsleyebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Safranlı Ufo Makarna


MALZEMELER
4 adet tavuk göğüs eti
1 paket renkli makarna
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı safran
4 diş sarmısak
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tavuk göğüs etini yassılaştırarak uzunlamasına kesin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ koyun, tavuğu iki taraflı kızartıp kenara alın. Kalan yağa 4 diş dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, safran, karabiber, tuz ve 1 bardak su koyun. Hazırladığınız sos kaynamaya başladığı zaman tavuk parçalarını koyup kısık ateşte 15 dakika pişirin. Makarnayla birlikte servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [4/98] Önceki 2 3 4 5 6 Sonraki