MALZEMELER
1 kilo parça kuzu eti
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet limon
1.5 lt su
yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Et, havuç ve patates 1.5 litre suda pişene kadar yaklaşık bir saat haşlanır. Piştikten sonra arzuya göre tuz atılır ve üzerine limon suyu gezdirilir ve azuya göre ince kıyılmış maydanoz serpilir.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Sebzeli iç için :
1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin)
1.5 çaykaşığı kıyılmış taze nane
yarım soğan
tuz, karabiber
Etli iç için :
1 çorbakaşığıl tereyağ (veya margarin)
75 gram kıyılmış koyun eti
1/4 çaykaşığı zerdeçal
yarım domates
yarım soğan
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Sebzeli içi hazırlamak içinn yağı eritin ve soğanları on dakika kadar çevirin. Nane ve zerdeçalı da katarak bir dakika daha pişirin. Bezelyeleri ve domatesi de ekledikten sonra kısık ateşte on dakika kadar pişirin.
Etli içi hazırlamak için yağı eritin ve soğanları beş dakika kadar çevirin. Baharatları
ve domatesi ilave edip 3 dakika kadar daha pişirin. Etleri karışıma kattıktan sonra, etler kahverengi renk alana kadar pişirmeye devam edin.
Fırını 200 derecede ısıtın. Erimiş yağla yufkaları iyice yağlayıp ikişerli gruplar yapın. Elde ettiğiniz iki katlı yufkaları, yaklaşık 20-22 cm. eninde uzun dikdörtgenler halinde kesin. Dikdörtgenlerin ucuna etli karışımdan koyarak üçgen şeklinde iki kez katlayın. Daha sonra sebzeli içten koyarak katlamaya devam edin.
Eritilmiş yağı yufkların üzerine sürüp yağlı kağıda yerleştirin. 25-30 dakika kadar pişirip servis yapın.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye
Üzeri İçin;
3 dal taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
Yarım demet maydanoz (çekince kıyılacak)
HAZIRLANIŞI
Kuru fasülyeyi mutlaka bir gece önceden bol suyla ıslatmamız gerekir. Böylece fasülye yumuşar, daha çabuk pişer ve pişerken de şekli, rengi bozulmaz.
Ertesi sabah suyunu süzdürdüğümüz fasülyeleri orta boy bir tencerede üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Suyunu süzüp, bir çatalla veya mutfak robotunda iyice ezip, püre haline getirelim. Hazırladığımız sosu fasülye püresiyle harmanlayalım. Sonra bir servis tabağına bu püreyi yayalım. Üzerine çok ince doğranmış yeşillikleri karıştırarak serelim. En sonunda ise biraz zeytinyağı gezdirip, servise sunalım.
SOSUN TARİFİÖte yandan bir kase içinde sos için zeytinyağı, limon suyu ve sirkeyle beraber baharatları karıştıralım. Tuzu ekleyip, iyice çırpalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı kuru bakla
6 adet kesmeşeker
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
3 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Kuru baklaları ılık suda 1 saat bekletin.
Havuçları soyun, kibrit çöpü şeklinde doğradıktan sonra kaynayan suda 5 dakika haşlayın. Sonra da soğuk suda bekletin.
Baklaları yıkayıp süzdükten sonra bir tencereye koyun. Üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edin. Kesmeşeker, bir bütün kuru soğan, tuz ve zeytinyağının yarısını koyun. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. İçinden soğanı çıkarıp malzemeleri mikserden geçirin. Soğuk suyla ıslattığınız cam kasenin dibine havuçların yarısını döşeyin. Favanın da yarısını havuçların üstüne dökün. Tekrar 1 sıra havuç dizin. Kalan favanın içine ince kıyıymış dereotu ekleyip havuçların üzerine dökün. Fava kasesini buzdolabında bekletin, iyice donmalı. En az 4 saat sonra cam kaseyi sallayarak tabağa ters yüz edin. Üstüne kalan zeytinyağını döküp servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5-6 Adet Sivri Biber
5 Adet Hazır Yufka
1 Adet Orta Boy Domates
4-5 Adet Taze Soğan
5 Çorba Kaşığı Çökelek veye Ezilmiş Beyaz Peynir
1 Demet Maydanoz
5 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz , Kırmızı Biber
Tereyağı veya Margarin
HAZIRLANIŞI
Sivri biberlerin çekirdeklerini yataklarından çıkartalım.Sivri biberleri ve taze soğanları incecik doğrayalım.Tavaya sıvı yağı alıp biberleri ve ince ince doğranmış taze soğanları ilave ederek yumuşayıncaya kadar 3-4 dk kavuralım.Biberler ve soğanlar yumuşadığında,tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri de tencereye ilave edelim.3 dk daha kavurduktan sonra ateşten alalım.
İçine çökeleği,ince kıyılmış maydanozu,tuzu ve kırmızı biberi ilave ederek harmanlayalım.Yufkaların ortasına sebzeli harçtan eşit miktarlarda yayalım.Her yufkanın karşılıklı 4 kenarını bohça kapatır gibi kapatalım.
Teflon tavayı hafifçe yağlayalım.Gözlemeleri arkalı önlü pişirelim.Tavadan aldığımız gözlemelerin üzerine arzu edersek tereyağı ile yağlayalım.Dörde keserek veya bütün halinde servis yapalım.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »