Sebzeli Davet Pilavı (4 kişilik)


MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık pirinç
1 kabak
Yarım demet dereotu
10 taze soğan sapı
3 domates
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı margarin
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabağı temizleyip küp küp doğrayın. Domatesleri soyup doğrayın. Taze soğan saplarını ve dereotunu yıkayıp kıyın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kabağı kavurun. Dereotu ve soğanı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ateşten alın. Karışımın 3 çorba kaşığı kadarını süsleme için ayırın. Fırın kalıbını yağlayın.
Pirinci süzüp eritilmiş margarin, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin. İyice karıştırıp iki ayrı tabağa paylaştırın. Birine kabaklı karışımı ilave edip harmanlayın.
Sade pirinci kalıba alıp kaşıkla düzeltin. Üzerine domatesi yayıp kabaklı pirinci ekleyin ve fırında pişirin. Servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Ayırdığınız kabaklı karışımla süsleyin.

Kategori: Pilavlar.

Yukarı Git »

Sebzeli Deniz Ürünleri (4-5 Kişilik)


MALZEMELER
3 Orta Boy Beyaz Etli Balık Filetosu
250 gr. Orta Boy Karides
400 gr. Midye
1 Adet Ufak Soğan
2 Sap Pırasa
Yarım Limon(Dilimlenmiş)
2 Adet Defne Yaprağı
Sosu İçin
3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Küçük Kereviz(Doğranmış)
1 Adet Büyük Havuç(Küp Doğranmış)
6 Tatlı Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
125 gr. Gravyer Peyniri (Rendelenmiş)
1 Bardak Dolusu Bezelye
Üzerine
1 Su Bardağı Ekmek Kırıntısı
1/2 Bardak Kavrulmuş Badem
2 Tatlı Kaşığı Limon Kabuğu (İnce Rendelenmiş)
1/2 Tatlı Kaşığı karabiber
3 Çorba Kaşığı Tereyağı


HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım. Balık filetolarının deri ve kılçıkları varsa ayıklayalım. Balığı küçük küpler halinde keselim. Karidesleri ayıklayalım. Eğer bütün midye kullanacaksak midye kabuklarının üzerindeki tüyleri ve kumu temizleyelim. Ancak onun yerine donmuş iç midye de kullanabilirsiniz. Bir tencereye karides, midye ve balığı yerleştirelim. Üzerini örtecek biçimde soğuk su ilave edelim. Doğranmış soğanı, pırasayı defne yaprağını limonu ve beyaz şarabı ekleyelim. Kısık ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar pişirelim. Kapağını kapatıp 3-4 dakika daha pişirelim. Deniz mahsüllerini süzerek tencereden alıp, hafif yağlanmış fırın tepsisine koyalım.
Sosu İçin: Margarini bir tencerede eritelim. Havuç ve kerevizi ekleyip bir dakika kadar pişirdikten sonra unu ilave edelim. Kısık ateşte, un altın rengi alana kadar çevirmeye devam edelim. Sütü tencereye yavaş yavaş boşaltalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte üç dakika pişirelim. Kaynamaya başlayınca bir dakika kadar ateşte tutup, sonra indirelim. Sosu oda ısısına gelinceye dek soğutalım. Peynir ve bezelyeleri ekleyip, sosu balıkların üzerine dökerek hafifçe karıştıralım.
Üzerine: Ekmek kırıntıları, dövülmüş badem, limon kabuğu ve karabiberi karıştıralım. Yemeğin üzerine dökelim. Tereyağı dilimlerini de üstüne yerleştirip, 20 dakika kadar daha kaynatalım. Dereotuyla süsleyip servis yapalım.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Dolanger Böreği


MALZEMELER
Hamuru için;
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar su ( kulak memesi yumuşaklığında olacak)
1 çay kaşığı tuz

İç harcı için;
1 kg patates
4-5 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Açmak için;
Sıvıyağ

Böreklerin üzerine sürmek için;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI
Önce patatesleri kabuklarıyla haşlayıp, süzdürün. Kabuklarını soyup rendeleyerek bir tabağa alın. Sonra böreğin hamurunu hazırlayın. Un, sirke ve tuzu birlikte karıştırın. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir hamur tutun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örterek 2 saat kadar dinlendirin. Bu sırada böreğin harcını hazırlayın. İnce kıyılmış kuru soğanı bir yemek kaşığı sıvıyağla sarartın. Rendelenmiş havuç ve patatesleri, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. 10 dakika sonra ateşten alın. Dinlenen hamuru 5 eşit parçaya ayırın. Elinizle hamuru açmaya başlayın. Elle çeke çeke çarşaf böreği gibi iyice inceltin. Sıvıyağ ekleyerek hamurun daha kolay açılmasını sağlayın. Açtığınız yufkayı dörde bölün. Her parçaya 1 tatlı kaşığı sebzeli harçtan koyup, yuvarlayarak gül böreği gibi sarın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp, yağlanmış tepsiye börekleri dizin. Yumurta sarısı, yoğurt ve sıvıyağı karıştırın. Bu karışımı böreklerin üzerine sürün. 10 dakika 175 derecede ısınmış olan fırına sürerek 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca verdiği yağı alması için üzerine kağıt havlu kapatın ve alın. Sıcak sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sebzeli Domates Sosu


MALZEMELER
Yarım kg domates
1 soğan
1 küçük havuç
1 kereviz
Yarım demet maydanoz
Birkaç fesleğen yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
Bir tutam tozşeker
Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI
Bütün sebzeleri temizleyip küçük küçük doğrayarak tencereye alın. Kendi suyuyla bir saat kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ilınınca süzgeçten geçirin.
Margarini tencerede eritip sebze püresini ilave edin. Tuz, karabiber ve tozşekeri ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
Sos çok koyu olursa bir miktar su ilave edebilirsiniz. Makarna ve sebze kızartmaları eşliğinde servis yapın.

Kategori: Soslar.

Yukarı Git »

Sebzeli Enginar


MALZEMELER
8 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 yemek kaşığı un
1 bardak zeytinyağı
10 adet arpacık soğan
8 adet şeker
2 adet limonun suyu
4 bardak su
Dereotu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Patatesleri ve havuçları istediğiniz biçimde şekillendirin. Arpacık soğanları soyun.
Limonları sıkıp, yarısından limonlu su yapın. Temizlediğiniz enginarları bu suda bekletin.
Bir tencerede un ile zeytinyağını 2 dakika karıştırın. İçine patatesleri, havucu, arpacık soğanları, şekeri, kalan limon suyunu ve tuzu atın. 4 bardak su ilave edin. Kaynayınca, enginarları limonlu sudan çıkarın. Sapları yukarı gelecek şekilde tencereye yerleştirin. Tencerenin ağzını tabakla kapatın. Kısık ateşte 60 dakika pişirin.
Enginarların soğumasını bekleyin. Servis tabağına sapları alta gelecek şekilde yerleştirin. Kenarlarına ve üstüne sebzelerinden koyun. Dereotuyla süsleyerek, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [35/98] Önceki 33 34 35 36 37 Sonraki