Sebzeli Cevizli Fava (4 Kişilik)


MALZEMELER
250 gr Kuru Bakla
1 Adet Havuç
1 Adet Kereviz
1 Adet Patates
2 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Nişasta
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz
Tuz


HAZIRLANIŞI
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın.Ertesi gün,tüm sebzeleri küp biçiminde doğrayıp,baklayı da ekleyin. Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin.Sebzeleri tel süzgeçten geçirin.
Nişastayı soğuk suda birkaç dk karıştırarak eritin.Sebzelere ekleyip,karıştırmaya devam edin.Kısık ateşte 5 dk daha pişirin.Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün.Soğumaya bırakın.
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip,cevizle süsleyin.Dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Çin Çorbası


MALZEMELER
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet pırasa
1 su bardağı ???
1 yemek kaşığı sıvıyağı
1 yemek kaşığı zencefil
1 çay kaşığı buğday nişastası
Karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI
Sebzeleri yıkayın. Kabak, pırasa ve havucu kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Tavaya sıvıyağı ve doğradığınız sebzeleri koyup, 5 dakika soteleyin. Üstüne tuz serper gibi nişastayı serpin, 6 bardak su ve zar şeklinde doğranmış tavuk etlerini koyup, çorbayı 20 dakika kaynatın. ??? ve zencefili koyup karıştırın, 10 dakika kaynatın. Çorbanın suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Sıcak servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sebzeli Çin Pilavı


MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç (veya evinizdeki herhangi bir pirinç türü)
5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sirke

Sebze harcı için;
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 diş sarımsak
2 adet orta boy kuru soğan
2 tatlı kaşığı nişasta (buğday ya da mısır olabilir)
2 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kabak
3 yemek kaşığı soya sosu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle, pirinci yıkadıktan sonra süzüp orta boy bir tencereye koyun. Üzerine ılık su ve sirkeyi ekleyip orta ateşin üzernde haşlanmaya bırakın. Eğer evinizde buharlı pişirme tenceresi varsa, pirinci buharda da pişirebilirsiniz.

Diğer taraftan, sebze harcı için, derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın. Dövülmüş sarımsakları, soyup uzunlamasına doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.

Uzun uzun dilimlediğiniz havuçları da hemen ekleyip 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.
Uzunlamasına 0,5 cm kalınlığında dilimlediğiniz kabakları da ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun.

Son olarak, soya sosunu ekleyip nişastayı ve toz şekeri serpiştirin.

Yüksek ısılı ateşte 4-5 dakika karıştırarak soteleyip ocaktan alın.

Haşladığınız pilavı süzün. Birkaç kez soğuk sudan geçirerek nişastasını akıtın.

Hazırladığınız sebzeli harcın içine, süzdüğünüz pilavı ilave edip karıştırdıktan sonra sıcak veya ılık olarak servise sunun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sebzeli Dana Fileto (8 Kişilik)


MALZEMELER
1,2 kg Dana Fileto (bütün parça)
Tuz, Karabiber
1 Kahve Fincan Margarin
2 lt Et Suyu
4 Havuç
2 Kabak
2 Rezene
300 gr Brokoii
50 ml Zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Filetoyu tuz ve karabiberle iyice ovun. Büyük bir tavada margarini kızdırıp filetoyu kızartın ve tavadan çıkarın.
Tavada kalan yağı büyük tencereye alıp et suyu ekleyin. Et suyunu kaynatın.
Filetoyu et suyuna ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika kadar pişirin. Eti tencereden alıp alüminyum folyoya sarın.
Sebzeleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün veya ince dilimler halinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp sebzeleri pişirin. Bir miktar et suyu ilave edip pişirmeye devam edin. Ateşten alıp soğumayacak şekilde bekletin.
Filetoyu folyodan çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Büyük bir servis tabağına alıp sebzeler eşliğinde servis yapın.
Sebzeli hindi fileto Yılbaşının klasik lezzetlerden biri olan hindiyi tercih edenler bu tarifi hindi eti ile de uygulayabilirler. 1,2 kg hindi göğsü alıp tarife göre pişirin. Eğer eti haşlamak istemiyorsanız fırında da pişirebilirsiniz. Piştikten sonra eti dilimleyin ve sebzeler eşliğinde servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebzeli Dana Haşlama (4 Kişilik)


MALZEMELER
Yarım kg Kemikli Dana Eti
3 Kereviz
3 Patates
3 Havuç
1 Soğan
2 Diş Sarımsak
3 Pırasa
Arpacık Soğanı
Defne Yaprağı
1 Demet Maydanoz
2 Dilim Füme Jambon
Tuz
Tane Karabiber


HAZIRLANIŞI
Soğanı temizleyin, sarımsağı ince doğrayın. Eti kalın tabanlı bir tencereye alıp soğan, sarımsak, maydanoz, defne yapraği, tuz, biber ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Ara sıra suyunu kontrol edin ve üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın.
Sebzeleri temizleyip iri dilimleyin. Et pişince sebzeleri ilave ederek 40-45 dakika kadar birlikte kaynatın. Et ve sebzeler yumuşayınca ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [34/98] Önceki 32 33 34 35 36 Sonraki