Sebze Çorbası (2) (6 Kişilik)


MALZEMELER
1 Büyük Kereviz
2 Havuç
2 Demet Maydanoz
1 Soğan
1 Tatlı Kaşığı Kuru Biberiye
1 Çay Bardağı Margarin
Tuz
1 Defne Yaprağı
6 Dilim Kepekli Ekmek


HAZIRLANIŞI
Sebzelerin tümünü yıkayıp ayıklayın. Kereviz ve havucun kabuklarını soyun. Kerevizi küçük küpler halinde doğrayın. Kereviz yapraklarını ince ince kıyın. Havucu küp küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Büyük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritip kereviz, havuç, maydanoz, soğan ve biberiye ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 çorba kaşığı su ilave edip pişirin.
Ardından 1,5 lt su ekleyip defne yaprağını da ilave ettikten sonra 15 dakika kadar pişirin. Kereviz yapraklarını tencereye ilave edip tuzla tatlandırın.
Kalan margarini bir tavada eritin. Ekmek dilimlerini 175 dereceye ayarlı fırında birkaç dakika kadar bekletin.
Eritilmiş margarini üzerinde gezdirin. Çorbayı önceden ısıtılmış servis tabaklarına paylaştırın. Margarinli ekmek eşliğinde servis yapın. Dilerseniz çorbayı servis yapmadan önce biberiye ile süsleyin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebze Çorbası (6 Kişilik)


MALZEMELER
4 Kahve Fincanı Kuru Fasulye
2 Sap Pırasa
2 Büyük Patates
2 Havuç
300 gr Taze Fasulye
2 Kabak
4 Domates
3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
150 gr. Spagetti
2 Soğan
150 gr. Fesleğen Sosu
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeyi 1 lt tuzlu suda kaynatıp ateşten alın ve 1 saat suda bekletin. Tekrar ateşe alıp 1,5 saat daha kısık ateşte kaynatın. Suyunu bir kasede bekletin.
Patates, soğan, havuç,tazefasuye, pırasa ve kabağı yıkayıp ayıklayın. Patates ve kabağı küp küp doğrayın. Havucu dilimleyin. Taze fasulyeyi ikiye veya dörde bölün. Pırasayı şeritler halinde soğanı ise küçük küpler halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun. ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardıktan sonra küp küp doğrayın.
Zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırıp soğanı kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Fasulyeden kalan suyu ve 1 lt soğuk suyu ilave edip kaynatın. Patates, taze fasulye ve havucu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. 15 dakika pişirin. Pırasa, kabak, kuru fasulye ve küçük parçalara bölünmüş spagettiyi ilave edin. 15 dakika daha pişirin.
Çorbayı servis tabaklarına alıp bir miktar fesleğen sosu ile tatlandırın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebze Çorbası ( ıspanaklı )


MALZEMELER
2 litre su
Yarım kilo ıspanak
2 havuç
1 adet kereviz
1 avuç şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet patates
1 adet soğan

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebze Çorbası (mısırlı)


MALZEMELER
2 orta boy havuç
2 adet kereviz
1 yemek kaşığı margarin
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı dondurulmuş mısır
1 kutu çiğ krema (cream fresh)

HAZIRLANIŞI
Havuç ve kerevizler yıkanıp ayıklandıktan sonra ufak ufak doğranır. Kaynamakta olan 2 litre suya önce pirinç sonra havuç ve mısır; pişmesine yakın ince doğranmış kereviz yaprakarı atılır. Çorba ılındıktan sonra 1 kutu krema yavaş yavaş çorbaya ilave edilir. 1 taşım daha kaynatılır. Arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebze Ezme Çorbası (4 Kişilik)


MALZEMELER
200 gr temizlenmiş, küp şeklinde doğranmış dolma kabağı
200 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış havuç
150 gr soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış patates
2 adet ince doğranmış kuru soğan
200 gr kabuğu soyulmuş ve doğranmış domates
2 adet çekirdekleri çıkmış ve doğranmış dolma biber
4 diş soyulmuş ve doğranmış sarımsak
150 gr tereyağı veya margarin
Yeteri kadar tuz
6 bardak su


HAZIRLANIŞI
Önce tencereyi ateşin üzerine koyun ve içine yağı ekledikten sonra sırasıyla sarımsak, soğan, havuç, kabak ve patetesi koyup 5 dakika kavurun.
Domatesi ilave edip suyu koyarak kaynamaya bırakın. Yeteri kadar tuz ilave ederek 25 dakika pişirdikten sonra sebzeleri bir mikserde püre haline getirerek sıcak servis edin.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [28/98] Önceki 26 27 28 29 30 Sonraki