Sazan balık dolması


MALZEMELER
(6 kişilik yemek)
2 kg sazan balığı
1 su bardağı bulgur
1,5 bardak su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
1 baş soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
İğne iplik

HAZIRLANIŞI
Sazan balığı pulları temizlendikten sonra yıkanır, tuzlanır. Su ve sıvı yağ kaynayıncaya kadar ateşte bekletilir. Kaynadıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte bulgur ilave edilir. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. İçine nane ve karabiber konulur ve ağzı kapatılıp 10 dk. dinlenmeye bırakılır. Hazırlanan bulgur pilavı boyuna yarılan balığın içine doldurulduktan sonra iğne iplikle dikilir. Ayrı bir kapta soğan salça ve yağ kavrulup sos hazırlanıp balığın üstüne dökülür. Fırına sürülür ve yarım saat pişirilir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sebit mantısı


MALZEMELER
2 adet ekmek hamuru (ya da evde yoğurulmuş hamur
1/2 kg kıyma
maydanoz
1 adet iri kuru soğan
pul biber
karabiber
1 çorba kaşığı domates salçası
sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Hamurları lahmacun hamuru büyüklüğünde ve şeklinde açın ve teflon tavada pişirin. (Bu şekilde pişmiş olarak 10-15 adet hamur elde edilir) Ayrı bir tencerede soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıymaların rengi dönünce salça, baharatlar ve maydanozu ilave edin. İyice pişene kadar ateşte bekletin. Bir tepsinin üzerine bir sıra hamur koyun bir sıra üzerine bu sosu sürün. Üzerine tekrar hamur ve tekrar sos şeklinde devam edin. Üst üste yığılmış olan bu hamurları dörde kesin. Sarımsaklı yoğurdu kaselere koyun. Üçgen şekilde dilimlenmiş olan bu hamurlar kıvrılarak yoğurda batırılarak yenir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Sebze Buketi (6 Kişilik)


MALZEMELER
200 gr Taze Fasulye
1 Adet Orta Boy Kabak
1 Adet Orta Boy Havuç
1 Çorba Kaşığı Mısırözü Yağı
3-4 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Kuru Fesleğen
Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI
Fasulyeleri ayıklayıp,kabağın ve havucun kabuklarını soyalım.Hepsini uzun ince doğrayalım.Yağı tencereye alalım. Dövülmüş sarmısakları ilave edelim.
Ardından fasulyeleri tencereye alalım.Karıştırarak 3 dk kavuralım.Sonra havuçları tencereye alalım.Karıştırmaya devam ederek 5 dk daha kavuralım.Orta hararetli ateşte yumuşamaya başlayan havuç ve fasulyelerin içine kabakları ilave edelim.Yine kavurmaya devam edelim.
Sebzeleri hafifçe fazla yumuşatmadan sote edelim.Ateşten almadan iki dk önce kuru fesleğen,tuz,ve karabiberi ekleyelim.Garnitür olarak servis yapalım.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Sebze Çorbası


MALZEMELER
50 gr gravyer peyniri, rendelenmiş
225 gr taze iç barbunya fasulyesi
1 demet maydanoz, kıyılmış
4 çorba kaşığı zeytinyağ
150 gr Bruksel lahanası
7 su bardağı et suyu
1 su bardağı şehriye
1 kg asma kabağı
150 gr ıspanak
100 gr bezelye
2 adet patates
2 adet domates
2 diş sarmısak
1 sap kereviz
1 adet soğan
1 adet havuç
karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI
Havucu ve soğanı yıkayıp, temizledikten sonra rendeleyin. Brüksel lahanasını ve ıspanağı yıkayıp, temizledikten sonra ince ince doğrayın. Patetesin kabuklarını soyup küp küp minik parçalar halinde doğrayın. Asma kabağının kabuğunu yıkayıp temizleyin, domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve beraberce minik parçalar halinde doğrayın. Et suyunu bir güveç içerisinde ateşe koyun. Et suyu ısındığında ince kıydığınız maydanozun bir kısmını, doğradığınız patates, ıspanak, kabak, Brüksel lahanası, havuç, domates ve soğanı ilave edin. Tuz ve biberini koyduktan sonra çorbayı, sebzeler pişinceye dek kaynatın. Diğer yanda kıyılmış maydanozun artan kısmı ve iki diş sarmısağı bir havanda iyice dövün ve buna dört - beş çorba kaşığı zeytinyağ katın. Çorbayı ateşten almadan yaklaşık on beş dakika önce içine şehriyeyi atın. Çorbayı ateşten aldığınızda zeytinyağlı sarmısaklı maydanoz karışımını ilave edin, bir iki karıştırıp servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Sebze Çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı mercimek
8-10 adet taze fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet patates
1 adet havuç
3-4 dal ıspanak
1 adet kabak
2 adet domates ya da bir tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Önce mercimekleri ayıklayın, yıkayıp, süzdürün. Sonra kuru soğanı soyup 4?e bölün. Yaklaşık 4 litrelik bir tencereye alın.

Ispanakları bol su altında yıkayıp bütün olarak, patates, kabak ve havucu soyup, yıkayıp, iri parçalar halinde tencereye ekleyin. Domatesi ikiye ayırıp, limon gibi sıkarak çekirdeklerini çıkarın ve kabuklarını soyarak sebzelerin üstüne katın. (Salça kullanacaksanız, tencereye ilk önce onu koyabilirsiniz.) Bu arada mercimekleri de eklemeyi unutmayın. Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın. 2?şer santimetre uzunluğunda doğrayıp, diğer malzemelerin üzerine ekleyin.

Tereyağını da koyun ve tencereyi dolmasına 3 parmak kalıncaya dek suyla doldurun. Orta ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeler piştiği zaman çorba oldu demektir. Ya bir tel süzgeçten geçirerek ya da el blenderiyle, tüm sebzeleri ezin ve tencereyi tekrar ateşe alın. Tuzunu, karabiberini, kırmızı pul biberini ve nanesini ekip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra, ocaktan alın.

Not: Çorba kıtırıyla servis yaparsanız daha şık bir görünüm elde edersiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [27/98] Önceki 25 26 27 28 29 Sonraki