MALZEMELER
12 İri Sardalye
3 Yumurta
80 gr. Koyun Peyniri Rendesi
1 Diş Sarmısakla Birlikte Kıyılmış 2 Tatlıkaşığı Maydanoz
Limon
Sirke
Zeytinyağı
Kızartmak İçin Zeytinyağı
Galetaunu
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sardalyaların pullarını kazıyın, karnını açıp içini temizleyin. Çok iyi yıkayıp suyunu süzmeye bırakın. Kafa ve kuyrukları ayıklamayın.
Açık olarak bir yere yayın hepsini, tuz ve karabiber atın. Biraz sirke gezdirin üzerlerinde ve iki saat kadar sirkeyi emmeye bırakın.
Peyniri kıyılmış maydanozla karıştırın biraz tuz ekleyin. biraz da zeytinyağı ilave edip iyice karıştırın. Sardalyaları, hazırladığınız bu karışımla doldurun ve ilk şekillerini vererek onları kapatın.
Çukur bir kaba yumurtaları kırın, tuzlayıp çırpın. Bir tepsi üzerine unu, diğer birine de birkaç tatlı kaşığı galetaunu dökün. Teker teker unladığınız sardalyaları çırpılmış yumurtaya batırın, iyice yapışması için elinizle yardım ederek galetaununua bulayabilirsiniz.15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Bolca zeytinyağı kızdırın tavada, sardalyaların her iki tarafını da altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın. Süzüp, sıcak sıcak servis yapın. Servis sırasında limon dilimleriyle süslemeyi de unutmayın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr sardalya
tuz (dişli sanayi tuzu)
HAZIRLANIŞI
Sardalyaları yıkayıp pullarını bıçak kullanmadan dikkatlice ayıklayın. Ensesinden tutup kafalarını kopararak karınlarını temizleyin. Temizlenmiş balıkları iyice yıkayın ve kılçıklarını ayıklayıp iki parça fileto haline getirip kapatın.
Tuzlama yapacağınız miktara bağlı olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin. Kabın dibine yaklaşık bir santim kalınlığında tuz yayın. Tuzun üzerine kapatılmış filetoları bir ters bir yüz olarak dizin. Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetoları bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün.
Balıklar bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de ağırlık (örneğin temiz bir taş) koyun. Filetolar, eğer buzdolabında saklanacaksa 1 haftada hazır olur.
Servis yapmadan önce tuzlamaları yıkayın ve iki saat elma sirkesinde bekletin. Üzerine zeytinyağı limon sıkın.
Not: 1. Balıkları fileto çıkarmadan ve kafasını koparmadan, solungaçlarından tutup karnını yarmadan temizlemek te mümkündür. Bu durumda tuz balık eti ile fazla temas etmiyeceği için daha lezzetli olur. Ancak balıkların kafalarını taşla ezmek gerekir. 2. Sofra tuzu yerine iri çekilmiş sanayi tuzu kullanılması tavsiye olunur. 3. Tuzlama 15 günden fazla saklanacaksa salamurasını 15 günde bir yenilemek gerekir. Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi, kolyos
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
150 sardalye balığı , zeytinyağına yatırılmış
3 adet yumurta
150 gr tereyağ
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Sardalye balıklarını blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Balıkların içinde bulunduğu zeytinyağı ince delikli bir süzgeçten geçirin. Yumurtaları katı olarak haşlayın, sarılarını alıp, ezin. Tereyağı tahta bir kaşıkla ezip krema kıvamına getirin, sonra dövülmüş sardalye, ardından yumurta sarısını ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın ve süzülmüş zeytinyağından birkaç damla damlatıp hafifçe sulandırın ve ekmeklere sürün.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
20 adet sardalye balığı,
20 adet asma yaprağı,
2-3 adet kuru soğan,
limon,
tuz,
maydanoz,
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir tabağın içine soğanları yarım halka şeklinde doğrayalım, limon suyu, tuz, maydanoz ve yağı ekleyelim. Sardalye balığının isterseniz kılçıklarını çıkarın. Asma yaprağından 1 adet, sardalye balığından bir adet içine koyunuz, hazırladığımız malzemeden koyup sararak tepsiye dizip 20-25 dakika pişirip bol soğanlı salata ile servis yapınız.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet haşlanmış göğüs eti
2 su bardağı mısır
1 paket domatesli makarna
2 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Makarnayı kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.
Tavuğu uzunlamasına didikleyip tavaya alın. 1 yemek kaşığı margarin ve ince kıyılmış yeşil soğan koyup 3 dakika soteleyin. Mısırı ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı makarnaya ekleyip karıştırın. Sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »