Sardalya Balıklı Dip


MALZEMELER
1 Kutu Sardalya
1 Yemek Kaşığı Mayonez
2 Adet İnce Doğranmış Taze Soğan
2-3 Adet İnce Kıyılmış Kornişon Turşu
1 Diş Kıyılmış Sarmısak
1 Yemek Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
İnce Çekilmiş Taze Karabiber


HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içinde ezdiğiniz sardalyaların üzerine soğanı, mayonezi, kıyılmış kornişon turşuyu, sarmısak, maydanoz, limon suyu ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımı kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürerek küçük kanapeler hazırlayın.
Kalan karışımı havuç, turp, salatalık veya cipsin yanında dip sos olarak servis yapın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sardalya Buğulama (4 Kişilik)


MALZEMELER
400 gr Sardalya
4 adet iri domates
5-6 adet çarliston biber
5-6 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz , Karabiber
1 adet limon


HAZIRLANIŞI
Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir. Sardalyaların aralarına ufak parçalar halinde doğranmış sarımsağın tamamı yerleştirilir , balıkların üzerine yeterince tuz ve karabiber serpilir.
Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür.
Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir.(Biber ve domateslerin ölmesi yemeğin piştiğini gösterir. Tepsinin suyunu zaman zaman kontrolda yarar vardır. Eğer biter gibi olursa su ilavesi gerekir.)
Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş)

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sardalya Kebabı


MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin.
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun. Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın. Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın. Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın.
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın. Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin. Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun. Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin.
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin. Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün. 30-40 dakika pişirin. Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın.
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sardalya Kroket


MALZEMELER
1 Kutu Sardalya
6 Dilim Kepekli Tost Ekmeği
1 Adet İnce Doğranmış Arpacık Soğanı
2 Yemek Kaşığı Mayonez
1/2 Çay Kaşığı Curry Tozu
Az Çırpılmış 2 Yumurta
2 Yemek Kaşığı Süt
1/2 Çay Bardağı Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI
Tost ekmeklerinin kenarlarını düzgünce keserek çıkarın. Derince bir kap içinde ezdiğiniz sardalyaların üzerine mayonezi, soğanı, ve curry tozunu ekleyerek iyice karıştırın.
3 Dilim ekmeğin üzerine bu karışımı sürdükten sonra diğer dilimleri üzerine kapatın, hafifçe bastırın. Her sandviçi 3 eşit parçaya düzgünce bölün.
Sandviç parçalarını bir kase içinde karıştırdığınız yumurta ve süte batırın. Kızgın yağda her iki tarafı altın sarısı oluncaya kadar kızartın.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Sardalya Soslu Tavuk


MALZEMELER
4 tavukgöğsü filetosu
2 sardalya filetosu - salamura
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
4 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kapari
karabiber, tuz

4 kişilik

HAZIRLANIŞI
Tavuk filetolarını una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Filetoları ince ince dilimleyip üzerlerine hazırladığınız dökün.
İsteğe bağlı olarak kapari, haşlanmış taze fasulye vekızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [20/98] Önceki 18 19 20 21 22 Sonraki