MALZEMELER
250 gr Un (2 su bardağı)
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Taze (yaş) Maya
1 Kahve Kaşığı Pudra Şekeri
1 Kahve Kaşığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu: 1 kg Toz Şeker (4 su bardağı)
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Kızartma Yağı: 1 litre (5 su bardağı) Rafine Yağ
HAZIRLANIŞI
Küçük bir kapta maya ve pudra şekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.
Kalan unu eleyiniz. Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katınız. Elinizle yedirerek karıştırıp bir hamur yapınız. Hamuru 5 dakika sürekli yoğurunuz. Hamur elinize ve tezgaha yapışmayacak kadar olgunlaştıktan sonra, büyükçe bir tencereye koyup 5 dakika daha, çekerek yoğurmaya devam ediniz. Tencerenin kapağını kapatıp hamuru 30 dakika bir kenarda bekletiniz.
Şurub için: Orta boy bir kaba şekeri, suyu ve limon suyunu koyunuz. Orta ateşte sürekli karıştırarak şekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz.
Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.
Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız. Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız. (Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.) Hafifçe yağlanmış bir çay kaşığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız. Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yağdan çıkarıp şurubun bulunduğu kaba atınız. Bütün lokmalar kızarıp şurubu iyice çektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
6 adet yumurta
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
250 gr. pastırma
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Yeterince toz karabiber
½ su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin. İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin.
Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün. Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin. Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın.
Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 kişilik
1 adet piliç
30 gr badem
karabiber
tuz
100 kuru kayısı
HAZIRLANIŞI
Pilicin kemiklerini ayılklayın ve etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içine kayısı ve bademleri doldurun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek rulo yapın. Sonra bu ruloyu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Pilici 2 cm kalınlığında dilimleyin. Yanına garnitür olarak pilav yada şamfıstıklı pilav servis edilebilir.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Piliç
100 gr Kuru Kayısı
30 gr Badem
Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın.
Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin.
Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz.
Kategori: Tavuk Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin
250 Gr Yağsız Dana Veya Koyun Kıyması
1 Adet Soğan
1 Adet Domates
1 Adet Dolmalık Biber
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
1/2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
2 Adet Yumurta
4 Adet Yufka
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1/2 Su Bardağı Süt
Tuz , Karabiber
HAZIRLANIŞI
1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak,eritelim.Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım.Dolmalık biberi ve domatesi küçük doğrayıp,ilave edelim.Yaklaşık 7-8 dakika kavurduktan sonra tavayı ateşin üstünden alalım.
İnce kıyılmış maydanozu,dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim.Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harcın üzerine ekleyip,karıştıralım.Tepsiyi yağlayalım.İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak,tepsiye yerleştirelim.
Kıymalı harcı yayalım.Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim.Milföy hamurundan şeritler keselim.Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim.Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim.Dilimleyerek servis yapalım.
Kategori: Kekler - Pastalar.
Yukarı Git »