MALZEMELER
3 su bardağı calrose pirinç
2 adet iri domates
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağında, kuru soğan pembeleşene kadar kavurun ve üzerine halka halka doğranmış kırmızı dolmalık biber ekleyin ve kavurun. Kabukları soyulmuş iri doğranmış domates de ilave ederek biraz çevirin. Sonra pirinç ekleyerek bir iki kez kavurun. Tüm malzemenin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyin. 3 dakika hızlı ateşte ve 3 dakikada yavaş ateşte pişirin ve 3 dakika da demledikten sonra pilavı servise sunun.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. ahtapot
8 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
1 su bardağı kırmızı şarap
6 çorba kaşığı sirke
3 adet domates
2 çorba kaşığı salça
4 adet defne yaprağı
2 tatlı kaşığı kekik
Tuz,Karabiber
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, çok kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar,1-1,5 saat pişirin. Suyunu süzüp, şerit şeklinde doğradıktan sonra soğumaya bırakın.
Tencereye sıvı yağı koyun. Ahtapotu ekleyin. Tencereyi sallayarak, yağın ahtapotun her tarafına bulaşmasını sağlayın. Küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip, hafif renk alıncaya kadar pişirin.
Şarap, sirke, küp şeklinde doğranmış domates, salça, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 1,5 saat pişirin. Ara sıra suyunu kontrol edin, eğer çok azalmışsa biraz daha kırmızı şarap veya su ekleyin.
Ahtapotun pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın. Rahatça batıyorsa pişmiş demektir. (Pişirme süresinin sonunda sos koyulaşmamışsa ahtapotu tencereden alıp, sosu kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin) Sos koyulaştığında içindeki defne yapraklarını çıkarıp, kıyılmış maydanozu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kg levrek balığı
2 kg kırlangıç balığı
1/2 kg karides
1.5 su bardağı balık suyu
3 su bardağı beyaz şarap
2 adet kereviz yaprağı
1 demet maydanoz
2 su bardağı su
2 avuç kapari
1 çorba kaşığı un
5 dilim ekmek
1 çorba kaşığı İngiliz salçası (Worcestershire sauce)
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye şarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, soğan, tuz, karabiber ile temizlenyip, yıkadığınız balıkları koyun, kuvvetli ateşte pişirin. Diğer bir kapta karidesleri haşlayın. Balık piştikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayırın, bir kaba düzgün bir şekilde yerleştirin. Üstüne pişmiş karidesleri ilave edin. Balığın içinde piştiği suyu birbuçuk bardak kalana dek kaynatıp, ince bir süzgeçten geçirin. Margarin, un ve balığın suyu ile bir beşamel sos yapın, içine (varsa Ingiliz salçası ve) kaparileri katın ve balıkların üzerine dökün. Sıcak fırında onbeş dakika pişirdikten sonra, kabuklarını çıkartıp,yarım parmak kalınlığında kesip,fırında kızarttığınız francala dilimleri ile servis yapın.
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo taze bamye veya 100 gr. kuru bamye
Bir büyük baş kuru soğan
İki olgun domates
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
500 gr sığır filetosu
200 gr. jambon
7-8 adet arpacık soğanı
2 diş sarmısak
3 yemek kaşığı margarin
250 gr mantar
1 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
1 adet kereviz sapı
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle sığır filetosunu 10 parçaya ayıralım. Sonra jambonumuzu kuşbaşı et formunda doğrayalım. Soğan ve sarmısakları da soyup, maydanoz ve kereviz sapını irice doğrayalım. Öte yandan, bir tabakta 4 yemek kaşığı un, tuz ve karabiberi bir güzel karıştıralım ve et parçalarını hazırladığımız una bulayalım.
Daha sonra 2 yemek kaşığı yağı tavada eritelim. Jambon parçalarını yağda kızartalım, kızaran jambonların fazla yağını süzdürelim. Soğanları da kalan yağda kavurup, tavadan alalım. Aynı yağda, unladığımız etleri de kızartalım. Jambon parçalarını ve soğanları etlerimizin üzerine serpelim. Ve hepsini ağzı kapalı olarak, 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Malzeme listemizdeki şarap, tavuk suyu, soğan, maydanoz, kereviz sapı, dövülmüş sarmısak ve domates salçasını da etlerimize ekleyelim. Tuz, kekik ve karabiberini de ekleyerek, yemeğimizi lezzetlendirelim ve hepsini ağzı kapalı olarak 30 dakika daha pişirelim.
Yemeğimiz pişerken, biz mantarları temizleyelim. Arta kalan 1 yemek kaşığı yağı eritip, iyice kızdıralım, mantarları bu kızgın yağda 6 dakika kadar kavuracağız.
Sonra da yemek pişmeden 5 dakika önce kavurduğumuz mantarları etli yemeğimizin içine aktaralım. Pişen yemeği ocaktan alıp, sıcak olarak servise sunalım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »