MALZEMELER
4 adet orta boy patlıcan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyin. Közlediğiniz patlıcanların ortalarını açın.1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini, 1 çorba kaşığı tereyağını, tuzu ve karabiberi karıştırıp patlıcanlara pay edin. Patlıcanları bir fırın kabına alın ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika boyunca üzerindeki kaşar peyniri eriyip, kızarana dek pişirip servis yapın.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı un
1 su bardağı kızartma yağı
HAZIRLANIŞI
Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın. Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın.
Kategori: Kebaplar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt
Şurup için:
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin. Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın. Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin. Bu arada şurubu hazırlayın. Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın. İçıne limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun. Sütlacı üzerine döküp servis yapın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım. Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim. Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım. Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.
110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım. Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım. Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım. Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım. Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
vanilya
Şurup için malzeme:
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su
HAZIRLANIŞI
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine fıstık döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »