MALZEMELER
3 adet salatalık
2 adet yumurta
1 dilim beyaz peynir
4-5 dal dereotu
4-5 dal maydanoz
1 kase mayonez
Yeteri kadar tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları katı haşlayıp soyun. Küçük küçük doğrayın. Salatalıkları soyup, uzunlamasına ortadan ikiye kesin. İç kısımları çay kaşığı yardımıyla çıkarın. Salatalık içlerinin ince ince kıyıp mayonez ilave edin.
Dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurtalarla beraber mayonezle karıştırın. Beyaz peyniri ilave edin. Karışımı salatalıkların içine doldurup servis tabağının içine dizin. Arzunuza göre süsleyip servise sunun.
Kategori: Yumurta Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 kg Çengelköy salatık
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
5 adet kereviz yaprağı
alabildiği kadar su
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin.
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini, tuzu ve alabildiği kadar suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın.
Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
NOT: Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir. Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin.
Kategori: Mezeler - Ordövrler.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Yarım kilo biftek
3 orta boy domates (veya 1 kahve fincanı salça)
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı margarin
4 bardak su
1 baş büyük soğan
1 çorba kaşığı sirke
tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tavada yağın yarısıyla biftekleri nar gibi iki taraflı kızartın. Bir tepsiye alın. Tavadaki yağda domatesleri yoksa salçayı küçük küçük doğradığınız soğanlar pembeleştikten sonra sirke ve biraz su katarak kıvamına gelene kadar pişirin. Tepside bekleyen bifteklerin üzerine dökün. Defne yaprağını güzel koku vermesi için tepsinin ortasına koyun. Kalan yağı küçük parçalara bölüp tepsiye dağıtın, suyunu azar azar ekleyerek biftekler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirip, servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
5 su bardağı un
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin.
Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün.
Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı un
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
Ayrıca;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin veya 7-8 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Domates salçası, yumurta, tuz ve 1 kaşık sıvıyağ karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ilave edip çok sert bir makarna hamuru tutun. Hamuru 20 dakika naylon torbanın içinde bekletin.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp 2 büyük yufka şeklinde açın. Hazır yufka büyüklüğüne getirin, sonra yufkaları 2 parmak genişliğinde olucak şekilde, gevşek bir rulo halinde sarın. Öte yandan keskin bir bıçakla ruloyu 0,5 ile 1 santim genişliğinde dilimleyin. Dilimlenen her bir parça ince uzun bir şerit haline gelecektir. Üzerine hafifçe un serpilmiş bir tepsinin içine bu şerit makarnalarınızı dağınık biçimde yerleştirin. Ve en az 30 dakika hafifçe kurumaya bırakın. Bu arada makarnanın suyu kaynamaya başladığında 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin. 5 dakika daha bekleyin. Ve elinizle aldığınız şerit makarnalarınızı suyun içine aktarın. Bir iki kez el kevgiriyle karıştırın, haşlanan makarnalar 8-10 dakika içinde suyun yüzüne çıkmaya başlayacaktır. Yine el kevgiriyle makarnaları süzerek bir servis tabağına alalım üzerine eritilmiş ve hafif kızdırılmış tereyağını gezdirip karıştıralım.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »