Saadet Parfe (5-6 Kişilik)


MALZEMELER
2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
İri dövülmüş fındık
Sosu için :
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin


HAZIRLANIŞI
Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene dek çırpalım. Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpalım. Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım. Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim. İri dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştıralım.
Derin bir kaba veya kek kalıbına temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım. Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim.
Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve tozşekeri bir kapta karıştıralım. Üzerine süt ve suyu ekleyelim. Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Ateşten alıp iyice soğutalım. Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım. Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkaralım. Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım. Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üzerine gezdirerek dökelim. Servis yapalım.
Not : Buzluktan çıkarılan parfeyi kalıptan çıkaramıyorsanız, kalıbı ılık su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Sabana steak


MALZEMELER
1 kişilik
1 tatlı kaşığı margarin
200 gr dana biftek
1 çorba kaşığı soya sosu
sosu için:
4 dilim ince doğranmış jambon
1 adet yeşil biber
10 adet mantar
1/2 adet soğan
3 çorba kaşığı acı sos
yeterli miktarda kaşar rendesi


HAZIRLANIŞI
Dana bonfilyei yağda kızrtın. İki tarafın rengi de koyulaşınca soya sosunu ekleyin. Servis tabağına yerleştirin. Jambonları be mantarları ince ince doğrayın. 1 tatlı kaşığı yağda kavurun. İçine ince kıyılmış soğan ve doğranmış yeşil biberi de ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates suyu ve acı biber sosunu da ekleyin. 2-3 dakika kaynattıktan sonra sosu etin üzerine dökün. Eti kapatacak kadar kaşar rendesi serpin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Sac Kavurma


MALZEMELER
250 gr. kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI
Etleri zar şeklinde doğrayın. Sacın üstünde ya da teflon tavada suyunu çektirin. Soğanları doğrayıp, yağda kavurun. Üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin. Ufak doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberini atın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sac Mayalısı


MALZEMELER
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı sıvıyağı
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Açmak İçin
Yarım su bardağı un

HAZIRLANIŞI
Kuru mayayı yoğurma kabına koyup üzerine 1 su bardağı ılık su ile şekeri atıp, elinizle toz maya eriyene kadar karıştırın. Üzerine tuz, sıvıyağı ekleyin, unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur tutun.

Mayalanması için üzeri örtülü olarak en az 30-35 dakika bekletin.

İyice kabaran mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölerek bezeler yapın.

Bezeleri oklava ile un serpiştirerek 1cm kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 adet yuvarlak bazlama ekmeği yapın.

Varsa sac üzerinde yoksa teflon tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin (tavayı önceden iyice kızdırın).

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Sac Sırını


MALZEMELER
1 paket lavaş ekmeği

Yoğurtlu sos için;
4 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
6-7 diş sarımsak

Üzeri için;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
Aslında sırın un, su ve tuzla yoğurulan hamurdan yapılan ve sacda pişirilen yufkalarla hazırlanır. Ancak günümüzde her kentte satılan lavaş (tandır) ekmeğiyle de yapılıyor. Biz de o yoldan gidiyoruz.

Tandır ekmeklerini rulo yapın ve 2-3 parmak eninde kesin. Derin bir kasede dövülmüş sarmısakları ve ayranı karıştırın. Ayranı verdiğimiz ölçüde su ve yoğurtla hazırlayın. Küçük rulolar halinde kestiğiniz tandır ekmeklerini sarmısaklı ayrana bulayıp, bir tepsiye dizin. Orta derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Erittiğiniz tereyağını üzerinde gezdirerek servis yapın. Isterseniz yağ erirken içine kırmızı pul biber de atabilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [1/98] 1 2 3 4 5 Sonraki