Rosto (8 Kişilik)


MALZEMELER
750 gr Dana Nuar veya Kontrfile
1/2 Çay Bardağı Sıvı yağ
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Çorba Kaşığı Un
5-6 Su Bardağı Etsuyu veya Su
1 Demet Maydanoz Sapı
Tuz , Karabiber


HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine yarım çay bardağı sıvıyağı koyup kızdırın. Tuzlanmış ve biberlenmiş eti içine koyup, her yanı pişene dek kızartın. Bu arada çevirirken üzerine tuz ve karabiber serpin. Et pişince tencereden alın.
Tenceredeki yağa 2 çorba kaşığı margarin ekleyin. İçine iri doğranmış soğanı ve havucu ilave edin. sürekli karıştırın. Salçayı ekleyin. Yaklaşık 1 dakika kavurduktan sonra azar azar unu ve et suyunu ilave edin. Eti tencereye aktarın. Maydanoz saplarını üzerine serpin. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile temizleyin. Yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişirin.
Pişen eti tencereden geniş bir servis tabağına alarak dilimleyin. Pişirme suyunu tel süzgeçten geçirin. Etin üzerine dökün. Patates püresi ile birlikte servis yapın.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Rostolu Kanepe


MALZEMELER
4 dilim dana eti, haşlanmış
4 dilim francala ekmeği
1 adet biber turşusu
1/2 demet maydanoz
4 adet yumurta
60 gr kapari
zeytinyağ
tuz

HAZIRLANIŞI
Dana etini tuzlayıp, içine yeteri miktarda zeytinyağ koyduğunuz bir tavaya atın, orta ateşte arada bir çevirerek her iki tarafınıda kızartın. Yumurtaları katı olarak haşlayın, aklarını sarılarından ayırın. Et parçalarını birer parça olacak şekilde ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerine ince kıydığınız maydanoz, yumurta akı, biber ve kapariyi dizin. Yumurta sarılarını en üste, ekmeğin ortasına yerleştirdikten sonra, servis yapın.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Rulo Kadayıf Tatlısı


MALZEMELER
margarin
1 adet yufka
1 su bardağı toz şeker
250 gr ıslak kadayıf
1 su bardağı ceviz içi

Şurup mazlemesi :

1/2 limon
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Margarini eritin, yufkayı yağlayıp enine üçe bölün. Üzerine ıslak kadayıfı yayın ve erimiş margarin ile ıslatıln, dövülmüş ceviz ve toz şeker serpin. Yufkaları rulo şeklinde sarıp, baklava gibi verev keserek tepsiye dizip, fırına verin. Hazırladığınız ılık şurubu, kızarmış tatlının üzerine döküp, servis yapın.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Rulo Köfte


MALZEMELER
1/2 kg kıyma
2 adet bütün tavuk göğsü
2 dilim ekmek içi
250 gr mantar
1 baş soğan
2 adet domates
tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve soğanı yoğurup köfte hamuru yapın. Mantarları yıkayıp, haşlayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Tavuk göğüslerini haşlayıp, ufak parçalara ayırın. Hazırladığınız köfte hamurunu sert bir zemin üzerinde merdane ile açıp içine tuz ve karabiber katılmış mantar ve tavuk karışımını koyun. Köfte hamurunı rulo şeklinde sarıp tepsiyle fırına verin. 20 -25 dakika kadar pişirdikten sonra, üzerine iki adet rendelenmiş doınates döküp tekrar fırınlayın. On dakika kadar pişirip servis yapın.

Kategori: Köfteler.

Yukarı Git »

Rulo Pasta


MALZEMELER
5 yumurta
8 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
1 kabartma tozu
1 paket puding (istediğinizden, tavsiyem muzlu)

HAZIRLANIŞI
Şekerle yumurta çırpın, puding hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. 170 derecede, 25 dakika pişirin. Pudingi hazırlayıp pasta hamurunun üstüne döküp, rulo haline getirin.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/11] Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki