Profiterol (6 Kişilik)


MALZEMELER
HAMUR MALZEMESİ
2/3 su bardağı un
6 çorba kaşığı margarin
2/3 bardak su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
3 yumurta
ÇİKOLATALI SOS İÇİN
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1/2 bardak su
3 çorba kaşığı margarin
KREMA MALZEMESİ
1 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 paket krem şanti


HAZIRLANIŞI
HAMURUN HAZIRLANIŞI
Erimiş margarinin içerisine su ve toz şekeri katarak bir taşım kaynatın. Bu karışımın içine un atarak iyice karıştırın, 5 - 6 dakika kadar pişirmeye devam ederek hamurunuzu hazırlayın.
Kabı ateşten alarak 3 yumurtayı içine kırın, iyice karıştırarak yumurtaları hamura yedirin.
Elde ettiğiniz hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile küçük yuvarlak hamurlar sıkın.
Tepsiyi kızgın fırına vererek hamurlar kabarıp, üzerleri pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 30 dakika kadar pişirin. Fırından aldığınız hamurları 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamurları kırmadan bıçakla tepsiden çıkarın. Sıcakken enli kısımlarını kapak şeklinde kesin. Hamurları bir kenara ayırın.
KREMANIN HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri ve vanilyayı koyarak iyice karıştırın. Kaynar sütüazar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üzerine koyun unu ilave ederek krema kıvamını alana kadar karıştırarak kaynatın. Son olarak tereyağını ekleyerek yeniden karıştırın.
ÇİKOLATA SOSU
Bir kaba kakao ve şeker koyarak iyice harmanlayın. Kakaolu şekere azar azar su ya da sütü kattıktan sonra kabı ateşe koyun. Karışım boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
Sos koyulaşınca kabı ateşten alarak margarini katın, karıştırarak sosa yedirin.
Hazırladığınız ağzı açık hamurların içine kremalar doldurarak kapaklarını kapatın. Kremalı hamurları bir servis tabağına dizin. Üzerlerine çikolata sosu dökün, hazırladığınız krem şantiyle sosun üzerini de süsleyin.

Kategori: Tatlılar.

Yukarı Git »

Proski


MALZEMELER
Hamuru için:
1 kg. un
400 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
5 adet yumurta
7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı domates salçası

İç harcı için:
1 su bardağı rende beyaz peynir
Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

HAZIRLANIŞI
Derin bir karıştırma kabının içine unu koyalım ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ekleyip, yumurtaları kıralım. Yumurtaların üzerine de mayayı ve tuzu aktaralım. Gördüğünüz gibi ayrıca mayayı eritmeye gerek duymadan her şeyi birlikte, üst üste koyuyoruz. Şimdi de toz kırmızı biber ve salçayı da ekleyip, başlıyoruz iyice yoğurmaya.
Hamuru; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam yakalayıncaya değin yoğuralım. Kırmızı renk bir hamur elde edeceğiz. Sonra tek bir top haline getirip, üzerini temiz ve hafif nemli bir bezle kapatıp, bir kenarda 1 saat kadar bekletelim. Böylece mayaya gelen kabaran hamuru greyfurt büyüklüğünde parçalara bezelere ayıralım. Mutfak tezgahının üzerini hafifçe unlayalım ve bu hamur bezemizi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açalım. Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesip, yuvarlak hamurlar çıkaralım. İsterseniz, proşkileri bu şekliyle de fırına verip, pişirebilirsiniz. Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan koyarak tıpkı poğaça gibi kapatalım yani ?D? şeklini verelim. Sakın üzerine yumurta sürmeyin ve yumuşak margarinle yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
Öte yandan fırınınızı 175 dereceye ayarlayıp, proşkileri en az 30 dakika kadar pişirelim. Aslında davetlerde çorba yanında da ekmek yerine verebileceğiniz, hem görünümü renkli hem de lezzetli bir poğaça. Tabii ki çay, kahve yanında da ikram edebilirsiniz.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Protein Kebabı


MALZEMELER
500 gr kuşbaşı dana eti
2 su bardağı kültür mantarı
Yarım adet limonun suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağlı margarin
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Garnitür için;
8 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber (çuşka)
6 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
4-5 diş sarımsak
1 çay kaşığı limon suyu
Tuz

HAZIRLANIŞI
Önce mantarları iyice yıkayıp, saplarını ayırın ve limonlu suda 15-20 dakika bekletin. Tencerede margarini eritin ve içine süzdürdüğünüz mantarları ve saplarını, kuşbaşı etle beraber alın. Kısık ateşte et suyunu bırakıp çekinceye dek soteleyin. Karabiber, tuz ve 3 su bardağı sıcak su ekleyerek, kısık ateşte 60 dakika pişirin. Et pişerken patlıcanları ve kırmızı biberi yıkayıp, kurulayın. Ocak üzerinde ya da közleme tenceresinde közleyin. Akan soğuk su altında patlıcanların kabuklarını soyup, kararmamaları için limonla ovun. Biberlerin kabuğunu soyup, şerit şerit doğrayın. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, ezilmiş 4-5 diş sarımsak, tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile közlenmiş patlıcanları ve biberi karıştırın. Pişen mantarları etin yanına garnitür olarak koyun. Üzerine yeşil soğanları uzun uzun doğrayarak serpin ve servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Provence usülü karides


MALZEMELER
6 Jumbo karides
3 diş sarımsak
½ demet maydanoz
kızartma yağı
konyak

HAZIRLANIŞI
Tuz, maydanoz ve sarımsakları havanda iyice dövün. Temizlediğiniz karidesleri maydanoz ve sarımsak karışımına bulayarak kızartın. Servis yaparken üzerine çok az konyak dökerek ateşe verin.

Kategori: Deniz Ürünleri.

Yukarı Git »

Pub Salatası


MALZEMELER
1 adet göbek marul
3 dilim beyaz peynir ( her biri kibrit kutusu büyüklüğünde)
6 dilim füme dil

HAZIRLANIŞI
Göbek salatayı iyice yıkayıp, sirkeli suda 20 dakika kadar bekletin. Süzdürüp, ince ince doğrayın ve servis tabağına alın. Üzerine füme dil dilimlerini ve incecik doğranmış beyaz peyniri yerleştirin. Mayonez, ılık su ve dövülmüş sarımsakla hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek, servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [99/103] Önceki 97 98 99 100 101 Sonraki