MALZEMELER
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 bardak tozşeker
2 bardak portakal suyu
2 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
6 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Tencerenin içine un, şeker, portakal suyu, 1 bardak su ve vanilya koyup koyu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın, içine tereyağı koyun. Soğuması için bekletin.
Yumurtaların sarılarıyla beyazlarını ayırın. Sarıları mikserde çırpıp muhallebiye ekleyin. Beyazları da kar haline gelene kadar çırpın ve kaşık kullanmadan, yani elinizle muhallebiye katın. Muhallebiyi yağlanmış ve unlanmış fırın kaplarına eşit olarak paylaştırın. 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sufleler kabarmalı. Krema ve pudra şekeriyle servis yapın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
3 su bardağı un
250 gr margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
İç malzemesi :
3 adet portakalın rendesi
1 su bardağı toz şeker
tarçın
ceviz
HAZIRLANIŞI
Margarin, yoğurt ve unu karıştırarak hamuru yoğurun, iki eşit parçaya ayrıp merdaneyle açın. Portakal kabuklarını sıcak suyla haşlayıp acı suyunı sıktıktan sonra, diğer malzemelerle karıştırıp iki parça halindeki hamurun arasına dökün. Biraz tarçın ekip üzeri pembeleşinceye dek pişirin. Arzu ederseniz, üzerine pudra şekeri döküp, servis yapabilirsiniz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 adet tavuk budu
2 adet portakal
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavukların derilerini bıçak yardımıyla çıkarın ve yıkayıp tencereye dizin. Üzerine soyup küp küp doğradığınız portakalları yerleştirin ve üzerlerine soya sosunu gezdirin. Bir çay bardağı su ekleyip, 20 dakika pişirin ve ocağı kapatın. Tavukları tencereden alıp tepsiye dizin. Tencerede kalan portakallı ve soya soslu karışımı da tavukların üzerine, bir tel süzgeç yardımıyla süzün. Tavukların üzerine karabiber, margarin ve bal ilave edin. 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirip servise hazırlayın.
Kategori: Tanımsız.
Yukarı Git »
MALZEMELER
4 çorbakaşığı portakal marmelatı
(3/5 su bardağı tozşeker
1 su ardağın patates nişastası
1 limon
3 yumurta sarısı
ı paket maya
tuz
6 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını, toz şekerle çırpın. Buna nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir çimdik tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ilave edin. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 80 derecelik fırına verip 45 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine iki eşit parçaya bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde ılıtıp çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk kata düzgünce yedirerek süürün. İkinçi katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin.Dilerseniz pudra şekerini biraz tarçınla karıştırabilirsiniz.
Kategori: Hamur İşleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Portakal Sosu İçin Malzemeler:
1 Su bardağı portakal suyu
50 gr. Hardal
2 yemek kaşığı kahverengi şeker
1-1/2 yemek kaşığı mısır nişastası
Malzemeler:
500 gr. Doğranmış taze mantar
150 gr. Doğranmış yeşil soğan
2 yemek kaşığı soya yağı
1,5 kg kemiksiz kuzu eti
1 kg haşlanmış Amerikan Pirinci
Mandalina ve portakal dilimleri
Kavrulmuş badem
HAZIRLANIŞI
Portakal sosu için verilen malzemeleri kanştırıp bir kenarda bekletin. Bir tencerede soya yağında doğranmış taze mantar ve yeşil soğanı pişirip bir kenarda bekletin. Kuzu etini dilimleyerek kahverengi bir renk alana kadar kızartın. Hazırlamış olduğunuz portakal sosunu mantarlara ilave edin ve karıştırın. Haşlanmış Amerikan Pirincini de ekleyerek karışımı ısınıncaya kadar pişirin. Etleri ve portakal dilimlerini ilave edin. Üzerine kavrulmuş badem serperek servis yapın.
Kategori: Et Yemekleri.
Yukarı Git »