Pohaça


MALZEMELER
4 yumurta akı
3 bardak su veya süt
2 paket minik maya
3 yemek kaşığı şeker
1.5 yemek kaşığı tuz
1 paket erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un

HAZIRLANIŞI
Kulak memesi yumuşaklığında olan hamura şekil verilir, üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Pompei Soslu Roka Salatası


MALZEMELER
2 demet roka (sadece saplarını kesip atın, yapraklarını bütün bütün kullanacağız)

HAZIRLANIŞI
Geniş ve derin bir salata kasesinin içine sapları ayıklanmış bütün roka yapraklarını koyalım. İyice karışıp, özleşen sosu roka yapraklarının üzerine aktaralım ve son kez karıştırıp, servise sunalım.

SOSUN TARİFİ
Şimdi de sos için bir kasenin içine tüm malzemeleri boşaltalım. Bir el çırpacağı veya el blenderıyla ya da bir çatalla en az 1-1,5 dakika sosu çırpalım. Hatta bu işi mikserle de yapabilirsiniz.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Porcini Mantarlı ve Biberiyeli Yabani Güvercin (2 Kişilik)


MALZEMELER
2 adet güvercin göğüs
2 adet güvercin budu
Zeytinyağı
5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç
10 adet porcini mantarı
3 çorba kaşığı demi glass sos
1 su bardağı kırmızı şarap
Taze kekik ve biberiye


HAZIRLANIŞI
Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin. Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin. Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin. 5 dakika kaynatın.
Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin. Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Kategori: Av Etleri.

Yukarı Git »

Pornikovy Metanec (8 Kişilik)


MALZEMELER
600 Gr Un
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Bal
100 gr Tereyağı
250 gr Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
3 Adet Karanfil
Anason
İçi İçin:
Erik Reçeli
150 gr Kuru Üzüm
150 gr Ceviz
Üzerine:
1 Adet Yumurtanın Sarısı


HAZIRLANIŞI
Geniş bir kapta,unu,yumurtaları,balı,tereyağını,pudra şekerini,karbonatı,tarçını ve karanfili karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.Hazırladığınız hamuru 4 eşit parçaya ayırın.Üzerine nemli bir bez örterek 3 saat bekletin.
Merdaneyle 2 cm kalınlığında açın.Üzerine erik reçeli sürün.Ceviz ve kuru üzüm serpin.Yuvarlayarak,rulo haline getirin.Üzerine yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün.Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın.Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Dilimleyerek servis yapın.

Kategori: Hamur İşleri.

Yukarı Git »

Portakal Aromalı Kurabiye


MALZEMELER
1 kg. un
2 adet portakal
125 gr margarin
Yarım su bardağı sıvıyağı
2 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle unu ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak, karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açalım. İçine 2 su bardağı toz şekerini, yarım su bardağı sıvıyağı, 125 gram eritilmiş ve soğutulmuş margarini ve 1 adet yumurtayı aktaralım. 2 adet portakalın kabuklarını iyice rendeleyelim ve unu ilave edelim.
Malzemeleri birbiriyle özleşene dek iyice yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimizde yuvarlayarak, yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Elimizle veya bir fırça yardımıyla bir adet çırpılmış yumurtanın sarısını kurabiyelerin üzerine sürelim. Kurabiyeleri 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirelim. Tepsinin içinde bırakarak soğutalım ve daha sonra servise sunalım.

Kategori: Bisküviler - Kurabiyeler.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [87/103] Önceki 85 86 87 88 89 Sonraki