MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
250 gr. taze bezelye
6 parça pastırma
5 sap ince doğranmış yeşil soğan
2 sap doğranmış kereviz
3 yemek kaşığı mayonez
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karabiber
Süslemek için maydanoz ve salatalık turşusu.
HAZIRLANIŞI
Pastırmayı, soğanı, kerevizi, maydanozu ince ince doğrayın. Haşlanmış pirinci, taze bezelyeyi, tuz ve karabiberi geniş bir kaseye koyup mayonez ilave ederek iyice karıştırın. Dereotu, kiraz domates, salatalık turşusu ve zeytin ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/4 kahve fincanı pirinç
4-5 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
tereyağ
1 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
5-6 bardak su
HAZIRLANIŞI
Yoğurt, yumurta, un, prinç, tuz ve suyu tahta kaşığı yardımıyla iyice karıştırın. Daha sonra ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ayrı bir kapta hazırladığınız terbiyeyi üzerine dökün ve 5-10 dakika da böyle kaynatın.
Terbiyesi: Tereyağını eritip üzerine nane ve pul biberini atıp karıştırınız.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 adet portakal
1/2 fincan portakal suyu
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Portakalların suyunu meyve sıkacağı ile çıkarın. Yoğurt, toz şeker, portakal suyu ve pirinci mikserde iyice karıştırıp buzdolabında soğumaya bırakın. Diğer tarafta bir kaba krem şanti koyun. İçine de soğuk sütü ilave edip iyice çırpın. Sonra portakal suyunu da krem şantiye ilave edin. Bu karışımı kaselere boşaltıp buzdolabında soğumaya bırakın. Üzerini ince dilimlenmiş portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 adet yumurta
Yeterince su
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı acıbiber salçası
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı unu biraz tuzla karıştırıp, bir yoğurma kabına alın. Ortasını açın. Yumurtayı kırın. Azar azar su ilave ederek, sert bir hamur haline getirin. Üzerini nemli bir bezle kapatın. En az yarım saat dinlendirin.
Beyaz peyniri elinizle ufalayın. İçine ince kıyılmış yarım demet maydanozu katın. Dinlendirilmiş hamuru birkaç bezeye ayırın. Arasıra un serperek açın. iri kareler halinde kesin. Her karenin ortasına bir miktar peynirli harç koyun. Kapatın.
Tüm bezeleri bu şekilde bitirin. Tuzlu suya teker teker atarak haşlayın. Yayvan bir servis tabağına çıkarın. 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırın, içine 2 çorba kaşığı acı biber salçasını ekleyin. Pirohinin üzerine gezdirip, servis yapın.
Kategori: Yarışma Tarifleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
½ kg semizotu
½ çay bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı nohut
½ çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sos malzemesi:
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı un
5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »