Pirinçli semizotu salatası


MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
1 demet semizotu
1 adet büyük boy kuru soğan
10 adet kiraz domates
1 çay bardağı dövülmüş fındık içi
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı soya yağı

HAZIRLANIŞI
Pirinci bir tencerede suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. İçine yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Kategori: Salatalar.

Yukarı Git »

Pirinçli soya fasülyesi burger


MALZEMELER
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 küçük soğan (küçük doğranmış)
1 küçük boy tatlı yeşil biber (küçük doğranmış)
1 küçük kereviz (küçük rendelenmiş)
1 bardak iyice pişirilmiş soya fasülyesi
1 bardak Amerikan Pirinci
1/4 bardak un
Bir tutam tuz, karabiber ve susam
Yeteri kadar su

HAZIRLANIŞI
Küçük bir tavada yağı hafif ateşte kızdırılır. İçine soğan, yeşil biber ve kereviz eklenerek kavrulur. Sonra soya fasülyesi, pirinç ve un karıştırılır. Biraz su eklenir, iyice karıştırılır. Daha sonra tuz ve biber eklenip, karıştırıldıktan sonra kenara alınır. Karışım elimizde hamburger şekline getirilip susama iki yüzü de batırılır. Daha sonra teflon tencerede rengi altın rengine dönene kadar kızartılır, sonrasında hamburger ekmeğinin içinde istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.

Kategori: Sandviç - Kanepeler.

Yukarı Git »

Pirinçli tavuk San Joaquin


MALZEMELER
Tatlı aromalı şarap 750 ml
Bütün sarmısak 3 adet
Rendelenmiş hindistan cevizi 1/2 çorba kaşığı
Yenibahar 1/2 çorba kaşığı
Kekik 1/2 çorba kaşığı
Portakal kabuğu (rende) 1 çorba kaşığı
Cumberland sosu 200 ml
Kırmızı frenk üzüm jölesi 100 gr
Portakal suyu 300 ml
Kemikli tavuk budu 10 adet
Tuz
Karabiber
Un 90 gr
Tereyağı 150 gr
Soğan 200 gr
Tavuk suyu 1000 ml
Çekirdeksiz kuru üzüm 200 gr

Kategori: Tavuk Yemekleri.

Yukarı Git »

Pirinçli türlü


MALZEMELER
1/2 bardak Amerikan Pirinci
1 çay bardağı zeytinyağı
250 gr. pirzola et
2 adet soğan
1 adet domates
1 adet yuvarlak doğranmış patates
2 adet doğranmış sivri biber
1 yemek kaşığı domates sosu
1/2 limon suyu
Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI
Yemeklik doğradığınız soğanı, zeytinyağında kavurun. İçine etleri, pirinci, limon suyunu, tuzu ve biraz daha su ekleyerek karıştırın ve pişmeye bırakın. Ayrı bir tavada patates ve sivri biberleri kızartın. Bu malzemeleri servis tabağına sırasıyla dizip üzerinde domates sosu gezdirin.

Kategori: Et Yemekleri.

Yukarı Git »

Pirinçli ve ballı kek


MALZEMELER
1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 su bardağı un
1 şeker kaşığı hamur kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2/3 su bardağı süt
1/2 su bardağı bal
1/3 su bardağı eritilmiş margarin
1 adet yumurta (çırpılmış)

HAZIRLANIŞI
Fırın ısısını 400 dereceye ayarlayın. Kek kalıbını yağlayın ve kağıt yerleştirin. Bir kabın içinde, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir yerde yumurta, süt, bal, pirinç ve margarini iyice çırpın. Unlu karışıma ilave edip karıştırın. Kek hamuru kıvamına gelince kalıba alıp yaydırın. 15-20 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin. Bıçak ile etrafını açıp dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

(6 kişilik)

Her servis 202 kalori, 4 gr protein, 6 gr yağ, 33 gr karbonhidrat, 1 gr doğal lif, 34 miligram kolesterol ve 239 miligram sodyum içerir.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [82/103] Önceki 80 81 82 83 84 Sonraki