MALZEMELER
Pisi balığı filetosu 1.5 kg
Tuz
Kategori: Deniz Ürünleri.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Amerikan pirinci 500 gr
Portakal (küp doğranmış) 1 kg
Limon suyu 2 adet
Kategori: Salatalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine süt, pirinç ve şeker ilave edin. Koyulaşana kadar karıştırın. Vanilyayı ilave edip kaselere boşaltın ve soğumaya bırakın.
Kategori: Tatlılar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
Amerikan pirinci 100 gr
Havuç 4 adet
Kabak 200 gr
Taze fasülye 200 gr
Patates 200 gr
Soğan 2 adet
Soya yağı 20 ml
Yeşil biber 6 adet
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Su 2.5 lt
Tuz
SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :
Protein 4 gr
Yağ 3 gr
Karbonhidrat 28 gr
= 640 Kj
153 kcal
HAZIRLANIŞI
Soğanı yağda hafif kavurun. Havucu, patatesi ve kabağı soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın. Taze fasülye ve sivri biberleri ince ince kesin, tencereye koyun, soğanla bir süre kavurun. Salçayı ve pirinci tencereye dökün, suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayıp sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Kategori: Çorbalar.
Yukarı Git »
MALZEMELER
1 su bardağı Amerikan Pirinci
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı süt
1 adet havuç
1 adet kereviz
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yeteri kadar tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Pirinç, patates, havuç ve kerevizi aynı yerlerde iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra bunları bir kasenin içine alıp püre haline getirin. İçine 1 bardak süt, kıyılmış maydanoz, soya yağı, tuz ve biberini ilave edin ve karıştırın. Servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Kategori: Sebze Yemekleri.
Yukarı Git »