Pirinçli mücver


MALZEMELER
Amerikan pirinci 200 gr
Kabak 1 kg
Havuç 250 gr
Soğan 200 gr
Yumurta 5 adet
Un 70 gr
Maydanoz 1 demet
Dereotu 1 demet
Soya yağı 5 çorba kaşığı
Karabiber
Tuz


SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 7 gr
Yağ 9 gr
Karbonhidrat 33 gr
= 1039 Kj
250 kcal

HAZIRLANIŞI
Pirinci suda haşlayıp süzün. Kabak, havuç ve soğanı rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Geniş bir kaba yumurta, un, pirinci döküp çırpın. Kabak, havuç, soğan, maydanoz, dereotunu da ekleyin. Tuz ve karabiberini atın. Hepsini karıştırın. Tavaya soya yağını dökün. Malzemeden bir kaşık alıp dökün ve kaşık ile bastırın. Her iki yüzünü tavada kızartın ve servis tabağına alın.

Kategori: Sebze Yemekleri.

Yukarı Git »

Pirinçli nohut çorbası


MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı soya yağı
Kırmızı biber
Nane
Yeterince tuz

HAZIRLANIŞI
Bir tencereye pirinç, un, yoğurt ve yumurtayı alıp iyice çırpın. Et suyunu ilave edin. Koyulaşana kadar pişirin. Nohutları ekleyin. Yeterince tuz ilave edin ve birkaç dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın, soya yağını bir tavada kızdırın. Kırmızı biber ve naneyi ekleyip karıştırın. Bu karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Kategori: Çorbalar.

Yukarı Git »

Pirinçli Omlet (4 Kişilik)


MALZEMELER
1 Çay Bardağı Pirinç
3 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
3 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
2-3 Dal Kıyılmış Maydanoz
1 Tutam Kekik
4 Su Bardağı Su, Tuz


HAZIRLANIŞI
Kaynamış tuzlu suda pirinci pişirin. Süzüp zeytinyağı ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
22 cm çapındaki bir kalıbı yağlı kağıtla döşeyin. Çırpılmış yumurta, maydanoz, kekik, peynir ve 1 tutam tuzu karıştırın. Pirinci ilave edip karıştırarak teflon kalıba dökün.
Fırına verip 15 dakika pişirin. Üzerinin fazla kızarmamasına özen gösterin.

Kategori: Yumurta Yemekleri.

Yukarı Git »

Pirinçli pasta


MALZEMELER
1 bardak hafif haşlanmış Amerikan Pirinci
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
100 gr çilek
2 adet pandispanya hamuru
1 paket krem şanti
1 paket çikolata rendesi (süslemek için)

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde 1 bardak süt ve 1 paket krem şantiyi koyu kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Pandispanya hamurunun 1 parçasını servis tabağına alıp soğutulmuş krem şantiyi üzerine yaydırın. Yarım bardak haşlanmış pirinci de kremanın üzerine yaydırın. Üzerine hamurun ikinci parçasını yerleştirip kalan kremanın yarısını da üzerine yaydırın. Pastanın üzerini kalan pirinç ve çilek parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre pastanın üzerini çikolata rendesiyle de süsleyebilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Pirinçli Pırasa Muskası


MALZEMELER
2 adet pırasa
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinçi
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
1/4 bağ dereotu
1 adet kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam yeni bahar
1 adet limon
1 adet domates

HAZIRLANIŞI
Pırasaları ikiye bölüp kaynayan suda haşlayın ve soğuk suya koyun. Daha sonra boylamasına keserek her yaprağı ayırıp tepsiye açın. Ayrı bir tencerede dolma harcı yapıp pırasa yapraklarına muska biçiminde sararak tencerede 10 dakika pişirip limon ve domatesle beraber servis edin. İsteğe göre yoğurt sosla beraber servis edebilirsiniz.

Kategori: Yarışma Tarifleri.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [80/103] Önceki 78 79 80 81 82 Sonraki