Paskalya Çöreği


MALZEMELER
1 Kg Elenmiş Un
350 gr. Ilık Su
40 gr Maya
300 gr Pudra Şekeri, yoksa Toz Şeker
4 Adet Bütün Yumurta
2 Adet Yumurta Sarısı
1/2 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çay Kaşığı Tuz
250 gr Erimiş, Suyu Alınmış Hafif Ilık Yağ


HAZIRLANIŞI
Suyu bir kaba koyup içine şekerden 2 çay kaşığı ve mayayı ilave ediniz. Maya eriyinciye kadar karıştırıp unun üçte birinden biraz fazlasını ilave ediniz. Karıştırarak yumuşak bir hamur yapınız ve üzerine kendi unundan biraz un serpip kabın üzerini kapatarak 20 dakika mayalandırınız. Sonra içine mahlep, tuz, şeker ve yumurtaları teker teker ilave ederek elinizle çalkalamadan 4 dakika çırparak yoğurup erimiş yağı ve kalan unu ilave edip karıştırınız.
Birbirlerine tamamen karıştırıp yediriniz. Fakat fazla yoğurmayınız. Kabın üzerini tekrar kapatıp 1-1.5 saat mayalanmaya bırakınız.
Mayası gelince hamurun uçlarını ortasın doğru elinizle çekip üzerine hafifçe bastırınız ve tekrar kapağını kapatarak 45 dakika daha mayalanmaya bırakınız. Sonra hafif un serpilmiş düz bir satıha veya hamur tahtasına çıkarıp 2 veya 3 eşit parçaya bölüp yoğurmadan elinizle yuvarlak şekil veriniz.
Hamurun tabak gibi açılacağını hesap ederek altına biraz genişce bir parşömen kağıdı hazırlayın ve hamuru kağıdın tam ortasına koyunuz ve elinizle bastırarak düzgün bir tabak gibi 1 cm kalınlığında hamuru açınız ve fırın tepsisine koyup diğerlerini de aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştiriniz ve üzerlerine bastırmadan bir bez kapatıp 30-45 dakika ılık yerde mayalanmaya bırakınız. Sonra üzerine çırpılmış yumurtayı bir fırça ile bastırmadan hafifçe sürüp önce 15 dakika hızlı sonra 15 dakika ortadan hızlı fırında pişiriniz. Hamur daha büyük olursa pişiş müddeti 45 dakikaya kadar çıkar.
Not: Mayalanma müddetleri yerin sıcak ve soğukluğuna bağlıdır ve hamurun yoğruluşuna bağlıdır. Hamura yağ koyduktan sonra çok yoğurursanız 2-3 saatte zor mayalanır. Bu tip yağlı hamurları yağını koyduktan sonra fazla yoğurmayınız. Paskalya çöreklerinin ekseriya akşamdan hamurunu hazırlayıp sabaha kadar mayalanmasını beklerler. Yalnız mayayı 10 gr. azaltmak gerekir. Mayalı hamurun mayasının tam geldiğini anlamak için hamur kendisinden iki misli daha kabarmış olmalıdır.
Not: Arzu ederseniz paskalya çöreğini yuvarlak veya uzun örebilirsiniz.

Kategori: Kekler - Pastalar.

Yukarı Git »

Paskalya Çöreği


MALZEMELER
3 adet yumurta
5 bardak un
1 bardak pudra şekeri
3 yemek kaşığı margarin
3 tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı fındık içi
Tuz

HAZIRLANIŞI
Derin bir kaba ılık süt ve yaş mayayı koyup, karıştırın. Sırayla şeker, yağ, yumurta, mahlep ve bir tutam tuz atın. Unu yavaş yavaş karıştırarak yumuşak bir hamur tutun. Üstünü örtüp 45 dakika bekletin.
Hamur kabarınca 9 eşit parçaya bölün, her parçaya çubuk şeklini verin. Çubuklardan üçünü saç örgü yapın. Yağlanmış tepsiye 3 adet paskalya çöreğini sıralayın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp fındık serpin. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirin.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pasta Avantgarde


MALZEMELER
Kek için;
3 adet yumurta
2 çay fincanı toz şeker
3 çay fincanı un
1 çay kaşığı vanilya

İç kreması İçin;
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık (kavrulmuş)
1 çay bardağı Antep fıstığı
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı meyve şekerlemesi

HAZIRLANIŞI
İyice çırptığınız yumurta ve tozşekere, içine vanilyası karıştırılmış unu ekleyip, kek hamurunu hazırlayın.

Hamuru 20 ve 30 cm çapında yağlanmış iki kalıba paylaştırıp, 170 derecede pişirin. Büyük keki henüz sıcakken derin, yuvarlak bir kaseye döşeyin. Krem şantiyi ve sütü çırpın. Katılaşınca fındık, fıstık, damla çikolata ve meyve şekerini karıştırıp, kekin üstüne doldurun. Küçük keki üzerine kapatıp, buzdolabında 1 gece bekletin.

Toz şeker, nişasta, kakao, neskafe ve suyu karıştırarak, muhallebi kıvamında pişirin. Ilınıncaya dek mikserle çırpın. Buzdolabında bekleyen keki servis tabağına çevirin. Üzerine bu sosu dökerek servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pasta Ekolojik


MALZEMELER
Kek için;
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı margarin (erimiş)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;
1 su bardağı soğuk süt

Krem şanti için;
1 su bardağı süt
1 poşet krem şanti (toz)

HAZIRLANIŞI
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın. Kakao ve kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyin. Erimiş margarin ve sütü de katarak, 5 dakika daha çırpın.

Yağlanmış kek kalıbına koyarak, 180 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.

Pişen keki ılınınca servis tabağına ters çıkarın, üzerine 1 su bardağı soğuk süt gezdirin. Krem şantiyi sütle beraber katılaşıncaya kadar çırpıp, buzluğa alın.Donmaya yakın sıkma torbasına doldurup, keki süsleyin.

Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »

Pasta İkinci Baharım


MALZEMELER
35 adet pötibör bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı margarin (eritilip, ılıtılmış)
1 paket vanilyalı puding

Üzeri için;
20 adet incir
10 adet siyah üzüm
10 adet beyaz üzüm

HAZIRLANIŞI
İlk olarak pötibör bisküvileri un haline getirip, kakao ve tarçınla karıştırın. Ayrı bir kapta eritilmiş margarini 2 yemek kaşığı soğuk suyla yoğurun.

İlk hazırladığınız karışıma margarini ekleyerek biraz daha karıştırın ve kalp şeklindeki tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 20 dakika bekletin. Bu arada vanilyalı pudingi, paketin üzerindeki tariften 1 bardak eksik sütle pişirip, miksere alın. Ilınana kadar çırpıp, küçük küçük doğradığınız 6 adet inciri ekleyin. Buzdolabında bekleyen tartın üzerine, incirli muhallebiyi güzelce yayın.

Üzüm ve incirle süsleyerek, tekrar buzdolabına alın. 2 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kategori: Tanımsız.

Yukarı Git »
Sayfaya Git: [8/103] Önceki 6 7 8 9 10 Sonraki